Whitepaper: Cloudtransitie voor twijfelaars

Cloudtransitie voor twijfelaars: 5 antwoorden op veelgestelde vragen

Het heeft wat jaren geduurd, maar het moge duidelijk zijn dat cloud computing de hype voorbij is. Van alle bedrijfstakken blijft het een van de snelst groeiende onderdelen van IT-uitgaven. Dat was al langer het geval en de coronacrisis heeft de ontwikkelingen alleen maar versneld. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat de cloud in 2024 naar verwachting goed is voor 14,2 procent van de IT-investeringen, tegenover 9,1 procent in 2020.

Toch wordt IT allang niet meer als kostenpost, maar als enabler gezien. Bedrijven zien dat een investering in de cloud mogelijkheden biedt om kostenefficiënter, flexibeler en veiliger te opereren. De cloud is schaalbaar en groeit mee met veranderende ambities. Handig als je bijvoorbeeld meerdere productielocaties en verkoopvestigingen wilt koppelen of uitbreiden. Er hoeft niet meer fors geïnvesteerd te worden in de aanschaf en het onderhoud van eigen servers, omdat je betaalt voor gebruik.

Hoewel de meeste bedrijven inzien dat ze er eigenlijk niet omheen kunnen, bestaan er nog altijd veel vragen rondom de cloud. Waarom een (dure) cloudtransitie overwegen als de huidige systemen naar behoren functioneren? Zijn mijn gegevens in de cloud veilig en altijd toegankelijk? En hoe zit het met wet- en regelgeving als bedrijfsdata niet meer on-premise staat?

Dit whitepaper geeft antwoord op deze vragen (en meer) en laat zien dat veel zorgen over de cloud ongegrond zijn.

Download de whitepaper ‘Cloudtransitie voor twijfelaars: 5 antwoorden op veelgestelde vragen’