VB-Airsuspension kiest voor Microsoft Dynamics AX en Pulse om groei te faciliteren

Ambitie niveau vergt nieuw ERP-systeem

Een jaarlijkse groei van 25% zette VB-Airsuspension op het spoor van een ERP-selectietraject. Na een intensief vergelijk besloot de producent van (lucht) veersystemen om afscheid te nemen van het oude ERP-systeem en koos voor een nieuwe partner en een ander systeem. “Microsoft Dynamics AX helpt ons verder te groeien en de mensen van Pulse vormde de doorslag”, aldus Iginio Voorhorst, oprichter VB-Airsuspension over zijn keuze.

“Het oude systeem zat aan zijn limiet en er moest dus iets veranderen”, begint Voorhorst. Het bedrijf, opgericht in 1993, is door de jaren heen veranderd. In 2005 vond er een omslag plaats waarbij de focus volledig op (lucht) veersystemen kwam te liggen. Het bleek een groot succes echter met gevolgen voor de IT-omgeving. “Ons huidige systeem voldeed niet meer aan onze wensen en eisen. IT moest ons ontlasten en vergde nu alleen maar meer werk”, licht Voorhorst toe.

Het besluit om afscheid te nemen van het huidige systeem liet even op zich wachten. Voorhorst: “De keuze is bedrijfsbreed genomen. Onze mensen zijn diegene die met het systeem moeten werken en het was dus belangrijk dat alle neuzen dezelfde richting op wezen.” Deze richting werd uiteindelijk Pulse met Microsoft Dynamics AX. Voorhorst licht toe: “Iedereen had meteen een goed gevoel bij Pulse. Het enthousiasme, de vastberadenheid en vanaf dag één toonde alle mensen van Pulse zich betrokken. Ze kwamen met de juiste informatie waarbij iedereen het gevoel kreeg dat ze ons echt wilde helpen en onze processen begrepen.”

Hiljon te Boome, Director Operations Pulse over deze nieuwe klant: “We hebben VB-Airsuspension leren kennen als een mooi, dynamisch en ambitieus bedrijf met de juiste arbeidsethiek. Vanaf dag één hebben we gevoeld dat deze kenmerken perfect aansluiten bij de Pulse-cultuur. Tevens sluiten de processen van VB-Airsuspension perfect aan bij de Pulse-oplossing voor productiebedrijven toeleverend aan de automotive.”

Verdrievoudigen

VB-Airsuspension heeft zich als doel gesteld om binnen drie jaar zowel de omzet als de productie te verdubbelen. Binnen vijf jaar willen ze deze zelfs verdrievoudigen. Ambitieus, maar volgens Voorhorst heel realistisch gezien de huidige markt en de keuze voor Microsoft Dynamics AX. Voorhorst: “Microsoft Dynamics AX gaat een bijdrage leveren aan deze ambitie. We lopen nu tegen problemen aan die onnodig geld en tijd kosten. Met de komst van Microsoft Dynamics AX zijn deze problemen straks verdwenen.”

VBair2

Over VB-Airsuspension B.V.

Luchtvering wordt meer en meer een belangrijk aspect in de lichte bedrijfswagenbranche. Of dit nu voor meer comfort is, voor betere stabiliteit of voor een mogelijkheid om een voertuig eenvoudig te kunnen laten zakken en stijgen. Voor elke toepassing biedt VB-Airsuspension een oplossing. VB-Airsuspension ontwikkelt, produceert en vermarkt (lucht) veersystemen voor lichte bedrijfswagens.

Als één van de weinige Europese fabrikanten produceert VB-Airsuspension een zo breed mogelijk pakket van diverse soorten (lucht) vering. Van schroefveren en schokbrekers via hulpluchtvering tot volledige luchtvering en voor klanten met diverse toepassingen zoals ambulances, auto-transporters, personenvervoer bussen, rolstoel-auto’s en campers.

VB-Airsuspension exporteert wereldwijd aan ongeveer 65 landen. De verkoop geschiedt middels een uitgebreid (Europees) dealernetwerk en eigen VB-Airsuspension vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, Noord-Amerika en binnenkort zelfs India.