Stick to the standard. Of toch maar niet?

Stick to the standard. Of toch maar niet?

Stick to the standard. Of toch maar niet?

We merken dat steeds meer bedrijven bij de standaard willen blijven als het gaat om ERP-oplossingen. Op zich is dat begrijpelijk. Want hoe meer je bij de standaard blijft, des te sneller en voordeliger een implementatie doorgaans zal zijn. Maatwerk leidt tot extra kosten, en het is bovendien een aandachtspunt bij het uitvoeren van updates.

Toch zien we dat het voor veel bedrijven niet meevalt om daadwerkelijk dicht bij de standaard te blijven. Als je moet kiezen tussen je processen aanpassen aan de software of andersom, dan zijn er in de praktijk weinig bedrijven die graag hun proces aan willen passen. Gevolg: toch maar wat maatwerk. Of toch maar niet?

Apps voor Dynamics 365

In de loop der tijd zijn er steeds meer apps (voorheen Add-ons) beschikbaar gekomen voor Microsoft Dynamics 365 (en AX). En in veel gevallen bieden die net die functionaliteit die bedrijven missen in het toch al rijk uitgeruste Dynamics 365. Voordeel van apps is dat ze naadloos integreren met Dynamics 365, en dat ze geen ‘last’ hebben van updates.

In de AppSource van Microsoft zijn honderden apps van over de hele wereld beschikbaar, en dit aantal groeit nog steeds. In plaats van maatwerk zien we dus steeds vaker dat deelfunctionaliteiten worden ingevuld met een app die de best practices van de aanbieder al in zich heeft. Je zou in dit geval kunnen spreken over geconfigureerd maatwerk in plaats van gecodeerd maatwerk.

Ben je benieuwd hoe we jouw processen kunnen ondersteunen met Dynamics 365 en apps? Neem dan gerust contact met ons op.