Spirotech kiest voor Pulse

Microsoft Dynamics AX ter ondersteuning van groeidoelstelling

Dé specialist op het gebied van vuil- en luchtafscheiding voor gesloten systemen, Spirotech, kiest na een gedegen selectietraject voor Pulse om haar voorgenomen groeidoelstellingen te gaan ondersteunen. Microsoft Dynamics AX wordt ingezet om de noodzakelijke verregaande integratie van sales, operations, finance en service te realiseren, waarmee de slagvaardigheid van de organisatie wordt vergroot.

Spirotech ontwikkelt en produceert innovatieve totaaloplossingen voor vuil- en luchtafscheiding in HVAC- en procesinstallaties. De oude IT-situatie kan het beste gekenmerkt worden als eilandautomatisering met veel Acces/ Excel in omloop en de ontbrekende integratie tussen ERP, CRM en PDM. Door deze omleidingen, aanpassingen en eigen werkmethodiek in het systeem bleken gegevens niet betrouwbaar. Voor een bedrijfsbrede verbetering startte Spirotech onder begeleiding van IPL Advies het selectietraject dat leidde tot de keuze voor Microsoft Dynamics AX2012 R3.

Cees de Bont, Chief Operations Officer Spirotech, hierover: “een van de belangrijkste redenen is om onze klanten wereldwijd beter van dienst te kunnen zijn, korte communicatie lijnen, de juiste producten te leveren en op tijd. Er tevens voor te zorgen dat we het intern allemaal over hetzelfde hebben, vanaf offerte tot aan het afleveren bij onze klanten. Daarnaast is het voor de interne organisatie van belang dat het totale traject van order, planning, aankoop tot en met het produceren en de financiële afwikkeling een beheersbare keten vormt, waarin tevens de eventuele afwijkingen direct zichtbaar worden. Wij zijn ervan overtuigd mede door de zorgvuldige voorbereidingen, het selectietraject, de demo’s en diverse workshops de juiste keuze te hebben gemaakt en dat Microsoft Dynamics AX2012 R3 in combinatie met Pulse en IPL ons een platform zal geven waarmee de komende jaren duidelijk zichtbare verbeteringen en resultaten zullen zien.”

Verdubbelen

Spirotech heeft in 2014 een plan opgesteld met een ambitieuze groeidoelstelling. Het gekozen ERP-systeem dient hier ondersteuning aan te bieden. Naast de functionele klik, is er sprake van een culturele klik tussen Spirotech en Pulse. Cees de Bont beaamt dit. “Natuurlijk zijn de functionele aspecten belangrijk, maar nog belangrijker zijn de mensen die het samen moeten doen. Zeker tijdens een lang, indringend en uitdagend traject, waarbij de nodige veranderingen moeten worden doorgevoerd. Een nieuw ERP pakket invoeren is een uiterst serieuze aangelegenheid. We zullen voor soms moeilijke beslissingen komen te staan en juist dan heb je een pragmatische partner nodig om samen tot een oplossing te komen. Wij hebben dat de afgelopen maanden gevonden in de samenwerking met de mensen van Pulse. Er is duidelijk een ‘klik’ en we zullen samen zeker dit project en binnen de planning tot een goed einde brengen.”

spirotech

Over Spirotech

Spirotech is dé specialist op het gebied van vuil- en luchtafscheiding voor gesloten systemen. We hechten veel waarde aan kwaliteit, innovatie en service. Want dankzij die waarden zijn we groot geworden. De klant is bij Spirotech aan het juiste adres voor topproducten en adviezen op maat. Onze totaaloplossingen beperken zich niet tot de productie van appendages en toevoegingen. Spirotech biedt namelijk ook kennis en informatie. Of het nu gaat om een eengezinswoning, een groot utiliteitsproject of een industrieel proces, Spirotech helpt de klant de performance aanzienlijk te verbeteren.

Wereldwijd actief

Onze hoofdvestiging en productiefaciliteiten bevinden zich in Helmond (NL). Wij beschikken over eigen verkoopvestigingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, India en China. De Noord-Amerikaanse en Canadese markten worden bediend door de zusteronderneming Spiroherm, Inc. in Chicago. Daarnaast wordt Spirotech vertegenwoordigd door een uitgebreid netwerk van geselecteerde importeurs in meer dan 65 landen.