Alles over het Microsoft Power Platform

De rol van data om innovatief en succesvol te blijven, wordt steeds belangrijker. Het Microsoft Power Platform maakt het mogelijk om waarde uit ruwe data te halen. Dit krachtige applicatieplatform brengt al je bedrijfsgegevens samen in een gemeenschappelijk datamodel, verbindt met honderden (bestaande) bronnen en kan ook worden gekoppeld met informatie die on-premise staat.

Je hebt geen kennis van programmeren nodig om aan de slag gaan met apps, analyses, workflows en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het Microsoft Power Platform bestaat uit PowerApps, PowerBI en PowerAutomate; veelzijdige tools die ervoor zorgen dat je bij belangrijke beslissingen niet meer hoeft uit te gaan van achterhaalde (papieren) lijstjes of onderbuikgevoelens.

microsoft powerapps microsoft power platform

Maatwerk is standaard

Zonder programmeerkennis eigen apps boven op het Dynamics 365-platform bouwen en je bedrijfsprocessen automatiseren? Het ‘low-code ontwikkelplatform’ PowerApps maakt het mogelijk, zonder een regel code te programmeren. Dit verlaagt de drempel om functies die voorheen als maatwerk in het systeem werden gebouwd op een gestructureerde en gebruiksvriendelijke manier mee te nemen in je bedrijfsapplicatieplatform.

Denk aan calculatietools waarmee je op basis van een aantal kenmerken snel een kost- en/of verkoopprijs kunt berekenen. Of een mobiele app om zendingen naar klanten te volgen. PowerApps is een oplossing die, net als Power BI, los van Dynamics 365 te gebruiken is. Je kunt er data vanuit andere applicaties gestructureerd mee samenvoegen in één bedrijfsproces.

Haal inzicht uit je data

PowerBI verlaagt de drempel voor iedereen binnen de organisatie om met business intelligence aan de slag te gaan. Je hebt geen achtergrond in BI, data mining of data science meer nodig om waarde uit data te halen. Via overzichtelijke dashboards en middels krachtige analyses en rapportages rondom bedrijfsprocessen, kom je tot nieuwe inzichten die voorheen niet mogelijk waren.

Dit is Power BI in een notendop:

Inzicht

Houd je financiën, operatie en performance in de gaten en neem beter geïnformeerde besluiten op basis van realtime analytics.

cloud enterprise resource planning systeem

Alles op één plek

Diverse databronnen van verschillende systemen (ook extern) kunnen met elkaar gekoppeld worden.

schaalbaar dynamics 365 supply chain management

Laagdrempelig

Power BI is een self-service-BI-tool. Om rapportages te maken en te delen, heb je minimale training nodig.

Universeel toepasbaar

Voor veel bronnen is een standaardkoppeling. Denk aan Dynamics AX, Excel, SQL-database en Google Analytics.

Verbinden is besparen

Met PowerAutomate (voorheen Microsoft Flow) kun je in een handomdraai workflows maken en complexe bedrijfsprocessen en routinetaken over apps en diensten heen automatiseren. Werk efficiënter door bijvoorbeeld pushmeldingen, content management en bedrijfsprocessen met gedefinieerde stappen automatisch in te regelen.

PowerAutomate geeft je de mogelijkheid om workflows op maat te maken en bevat handige kant-en-klare templates. Daarmee is het een uitkomst voor het automatiseren van terugkerende, tijdrovende taken. Bovendien integreert het met 200+ services, waaronder die van Microsoft zelf en externe partijen als Google Drive, Trello, Twitter en Salesforce.

powerautomate

Veilig beheer en gebruik

Een groot voordeel van het Power Platform is dat je geen programmeerkennis nodig hebt om ermee aan de slag te gaan. Een ander voordeel is de Common Data Service (CDS), die het hart vormt van het platform. In deze beveiligde database gehost in Azure Cloud komen alle bedrijfsdata en toepassingen samen om verwerkt te worden naar één formaat.

Data binnen wordt opgeslagen binnen een set van entiteiten. Een entiteit is een set records die wordt gebruikt om gegevens op te slaan, vergelijkbaar met de manier waarop een tabel gegevens in een database opslaat. PowerBI, PowerApps en PowerAutomate kunnen gebruik maken van de opgeslagen data uit de CDS.