Alles over het Microsoft Power Platform

De rol van data om innovatief en succesvol te blijven, wordt steeds belangrijker. Het Microsoft Power Platform maakt het mogelijk om waarde uit ruwe data te halen. Dit krachtige applicatieplatform brengt al je bedrijfsgegevens samen in een gemeenschappelijk datamodel, verbindt met honderden (bestaande) bronnen en kan ook worden gekoppeld met informatie die on-premise staat.

Je hebt geen kennis van programmeren nodig om aan de slag gaan met apps, analyses, workflows en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het Microsoft Power Platform bestaat uit Power Apps, Power BI en Power Automate; veelzijdige tools die ervoor zorgen dat je bij belangrijke beslissingen niet meer hoeft uit te gaan van achterhaalde (papieren) lijstjes of onderbuikgevoelens.

microsoft powerapps microsoft power platform

Maatwerk is standaard

Zonder programmeerkennis eigen apps boven op het Dynamics 365-platform bouwen en je bedrijfsprocessen automatiseren? Het ‘low-code ontwikkelplatform’ PowerApps maakt het mogelijk, zonder een regel code te programmeren. Dit verlaagt de drempel om functies die voorheen als maatwerk in het systeem werden gebouwd op een gestructureerde en gebruiksvriendelijke manier mee te nemen in je bedrijfsapplicatieplatform.

Denk aan calculatietools waarmee je op basis van een aantal kenmerken snel een kost- en/of verkoopprijs kunt berekenen. Of een mobiele app om zendingen naar klanten te volgen. PowerApps is een oplossing die, net als Power BI, los van Dynamics 365 te gebruiken is. Je kunt er data vanuit andere applicaties gestructureerd mee samenvoegen in één bedrijfsproces.

Haal inzicht uit je data

Power BI verlaagt de drempel voor iedereen binnen de organisatie om met business intelligence aan de slag te gaan. Je hebt geen achtergrond in BI, data mining of data science meer nodig om waarde uit data te halen. Via overzichtelijke dashboards en middels krachtige analyses en rapportages rondom bedrijfsprocessen, kom je tot nieuwe inzichten die voorheen niet mogelijk waren.

Dit is Power BI in een notendop:

Inzicht

Houd je financiën, operatie en performance in de gaten en neem beter geïnformeerde besluiten op basis van realtime analytics.

cloud enterprise resource planning systeem

Alles op één plek

Diverse databronnen van verschillende systemen (ook extern) kunnen met elkaar gekoppeld worden.

schaalbaar dynamics 365 supply chain management

Laagdrempelig

Power BI is een self-service-BI-tool. Om rapportages te maken en te delen, heb je minimale training nodig.

Universeel toepasbaar

Voor veel bronnen is een standaardkoppeling. Denk aan Dynamics AX, Excel, SQL-database en Google Analytics.

Verbinden is besparen

Met Power Automate (voorheen Microsoft Flow) kun je in een handomdraai workflows maken en complexe bedrijfsprocessen en routinetaken over apps en diensten heen automatiseren. Werk efficiënter door bijvoorbeeld pushmeldingen, content management en bedrijfsprocessen met gedefinieerde stappen automatisch in te regelen.

Power Automate geeft je de mogelijkheid om workflows op maat te maken en bevat handige kant-en-klare templates. Daarmee is het een uitkomst voor het automatiseren van terugkerende, tijdrovende taken. Bovendien integreert het met 200+ services, waaronder die van Microsoft zelf en externe partijen als Google Drive, Trello, Twitter en Salesforce.

powerautomate

Veilig beheer en gebruik

Een groot voordeel van het Power Platform is dat je geen programmeerkennis nodig hebt om ermee aan de slag te gaan. Een ander voordeel is de Common Data Service (CDS), die het hart vormt van het platform. In deze beveiligde database gehost in Azure Cloud komen alle bedrijfsdata en toepassingen samen om verwerkt te worden naar één formaat.

Data binnen wordt opgeslagen binnen een set van entiteiten. Een entiteit is een set records die wordt gebruikt om gegevens op te slaan, vergelijkbaar met de manier waarop een tabel gegevens in een database opslaat. PowerBI, PowerApps en PowerAutomate kunnen gebruik maken van de opgeslagen data uit de CDS.

Het Power Platform in een notendop

microsoft power platform

Het Power Platform van Microsoft bestaat uit vier low- en no-code tools, waarmee je zelf bedrijfsapplicaties kunt maken. Met Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents kun je zonder technische kennis aan de slag en creëer je snel en goedkoop apps, geautomatiseerde workflows, rapportages en chatbots. Bovendien zijn de tools te koppelen met zowel Microsoft-oplossingen als andere systemen. Het Power Platform maakt je flexibeler, innovatiever en minder afhankelijk van de IT-afdeling of een externe partij.

power platform

Power BI brengt verschillende data samen en stelt je in staat om van die gegevens interactieve rapportages of realtime dashboards te maken. Voorheen was je afhankelijk van BI-specialisten binnen de IT-afdeling en kreeg je, na lang wachten, informatie die alweer achterhaald was. Nu kun je zelf je rapportages bouwen en de inzichten creëren die jij nodig hebt om de juiste besluiten te nemen.

Zie in een oogopslag hoe je er financieel voorstaat, of KPI’s worden behaald en voorspel de vraag naar je product. Doordat de rapportages interactief zijn, kun je resultaten aanklikken om gegevens op detailniveau te analyseren. In plaats van saaie spreadsheets die moeilijk te interpreteren zijn, krijg je een duidelijk overzicht van relevante data die bovendien steeds up-to-date is. Je inzichten deel je eenvoudig met andere medewerkers en Power BI is beschikbaar op diverse apparaten.

Wanneer je een idee hebt om je werkzaamheden nog slimmer te kunnen doen, is het prettig om dit idee te kunnen testen en organisatiebreed uit te rollen wanneer het een succes blijkt te zijn. Met Power Apps kun je zelf applicaties bouwen in slechts enkele uren, zonder dat je daar enige code voor hoeft te schrijven of andere technische kennis voor nodig hebt.

Bouw een app om voorraden te beheren, onderhoudstijden en inspecties te registreren of klachten te behandelen en creëer maatwerk voor je organisatie. Het drag-and-drop-systeem en de beschikbare templates maakt het bouwen van een applicatie laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Je kunt zelf op een gebruiksvriendelijke manier logica toevoegen, zoals je dat ook met formules in Excel doet. Bovendien zijn de apps toegankelijk via mobiele apparaten en te koppelen met Dynamics 365 of andere oplossingen.

powerautomate

Ook al gebruikt je organisatie diverse slimme oplossingen, toch vragen bepaalde acties nog handmatig werk. Dat zijn vaak eenvoudige en routinematige handelingen die bij elkaar opgeteld veel tijd in beslag nemen. Met Power Automate kun je bedrijfsprocessen vangen in geautomatiseerde workflows en je kostbare tijd besteden aan wat echt belangrijk is.

Maak workflows voor het monitoren van berichten op sociale media, het instellen van een notificatie wanneer je een specifieke e-mail ontvangt of het sturen van reminders naar je team. Je hebt diverse templates tot je beschikking om acties te automatiseren en kunt met robotic process automation (RPA) muisklikken en toetsaanslagen opnemen, zodat je die alledaagse taken niet meer zelf hoeft te doen. Zo voorkom je fouten en stijgt de productiviteit doordat tijdrovende handelingen zijn geautomatiseerd.

chatbots

Sneller vragen van medewerkers of klanten afhandelen, zonder dat het je tijd kost? Dat kan met Power Virtual Agents. Hiermee maak je een chatbot waarmee je 24/7 ter beschikking staat van je klanten om hun problemen of vragen te beantwoorden. Maar het is ook een eenvoudige manier waarop medewerkers antwoord kunnen krijgen op vragen over bijvoorbeeld personeelszaken of IT-problemen.

De chatbot ‘praat’ op natuurlijke wijze met degene die de bot gebruikt en kan bepaalde informatiebronnen vrijgeven, een afspraak maken met de klant of een adreswijziging doorvoeren. De chatbot kan eenvoudige vragen snel beantwoorden, wat een hele hoop tijd scheelt voor helpdesk- of IT-medewerkers. Met de tijd die vrijkomt, kunnen zij zich richten op vragen die wat minder gemakkelijk te beantwoorden zijn.