Scheepsbouwer Centraalstaal bouwt stationshal Arnhem

Scheepsbouwer Centraalstaal bouwt stationshal Arnhem

Scheepsbouwer Centraalstaal bouwt stationshal Arnhem

Een sterk staaltje flexibiliteit

Het ontwerp van het nieuwe station en stationshal van het NS station in Arnhem is erg geavanceerd. De gewone bouwtechnieken zijn niet toereikend en om die reden is een (van origine) scheepsbouwer benaderd om te helpen. Centraalstaal uit Groningen, Pulse-klant sinds 2009, gaat een grote rol spelen bij de bouw en realisatie.

Centraalstaal is specialist op het gebied van het vormen van metalen. Zij zijn dan ook aangetrokken om grote stalen platen om te vormen tot 3D-puzzelstukjes. Het NS-station zal worden opgebouwd uit betonnen en circa 150 stalen elementen die elk op hun beurt weer uit honderden delen bestaan. Bij haar productielocatie in Groningen worden deze stalen puzzelstukjes gevormd.

Omslag

De geschiedenis van Centraalstaal gaat terug naar 1972. Momenteel maakt Centraalstaal onderdeel uit van de Central Industry Group met productielocaties en vestigingen in Nederland (Groningen), Duitsland (Bremen en Stralsund) en China (Shanghai). Centraalstaal is begonnen als scheepsbouwer. Door de veranderende markt levert Centraalstaal tegenwoordig ook innovatieve staalconstructies voor architectuurprojecten over de hele wereld. Voorbeelden zijn het Porsche Paviljoen in Wolfsburg (Duitsland), het Infoversum in Groningen, de brug voor het Formule 1-circuit in Abu Dhabi en het busstation in M├╝nchen. Deze omslag bracht wijzigingen in haar bedrijfsprocessen met zich mee. In 2009 werd voor de ondersteuning van deze processen gekozen voor de flexibele ERP-oplossing Microsoft Dynamics AX met Pulse als partner.

Onlangs kwam de bouw van dit innovatieve project in het RTL nieuws. Bekijk hier het filmpje (vanaf 7m:35s).

Over Centraalstaal

Centraalstaal verzorgt sinds 1972 geïntegreerde project- en logistieke diensten voor de internationale scheepsbouw industrie. Met een team van meer dan 150 werknemers werkt Centraalstaal vanuit Groningen en Bremen. Centraalstaal produceert bouwpakketten voor scheepsbouw, megajachten, marineschepen, gevelbouw en kunstwerken. Deze bouwpakketten bestaan uit duizenden gesneden, gemarkeerde en eventueel vervormde stukken staal en aluminum plaat en profiel. Scheepswerven, engineers, architecten en kunstenaars van over de hele wereld komen naar Centraalstaal voor het bouwpakket en de project ondersteuning. De volledige toewijding en een filosofie, waarin de oplossing centraal staat, hebben een belangrijke rol gespeeld in het succes van Centraalstaal. Centraalstaal is onderdeel van de Central Industry Group.