Danielle Bistervelts / 29 oktober 2020

Gezellig, fris en een tikkeltje eigenwijs. Nee, we hebben het niet over onze nieuwste collega, maar over het Eigenwijs Pulske. Eerder dit jaar ging een vijftal collega’s – onder werktijd – aan de slag om een eigen bier te brouwen. Het is een licht bitter blond bier geworden met een lichte citrusnoot die ‘prikkelt op de tong’. Typisch Pulse!

Het initiatief om een bier te brouwen, ontstond na een oproep op intranet. Het past bij de filosofie van ‘work hard, play hard’. Bij Pulse werken we met passie voor onze klanten, maar we vinden het minstens zo belangrijk om plezier met elkaar te maken.

Onze consultants werken doorgaans vier dagen per week bij de klant, op vrijdag hebben ze tijd voor overleg en trainingen. Er is echter ook ruimte om deze dag te gebruiken voor unieke activiteiten zoals bierbrouwen. En minstens zoveel interesse! Uiteindelijk moest er geloot worden om te bepalen wie mocht toetreden tot het team fijnproevers.

Geen standaard biertje

Om het brouwproces in goede banen te leiden, schakelden we Kameraod Brouwers in. Deze lokale microbrouwerij, gevestigd in kasteelboerderij Graaf ter Horst, is toegespitst op het brouwen van speciaalbier.

Voordat er gebrouwen kon worden, moest het team van vijf fervent bierdrinkers – Rowdy, Guus, Jos, Vinnie en ikzelf – het eerst nog eens worden over de smaak en het karakter. Ondanks dat ieder zo zijn eigen smaak heeft, werd al gauw duidelijk dat we richting blond bier zouden gaan. Mét toevoeging van sinaasappelschil, want een standaard biertje is natuurlijk een beetje saai.

Na enkele ontmoetingen op kantoor, waarbij we ook het etiket voor het flesje hebben ontworpen, was het tijd om de brouwerij in te duiken. Hier hebben we diverse soorten geproefd en uiteindelijk gekozen voor een gehopt, bitter en verfrissend blond bier. Dat sloot wat ons betreft het beste aan bij de cultuur van Pulse. Het biertje drinkt lekker weg, maar heeft wel een ‘kick’.

Origineel geschenk

Het Eigenwijs Pulske is een bier gemaakt door Pulsers, voor Pulsers. Het maakte dan ook onderdeel uit van het verrassingspakket dat alle collega’s afgelopen zomer persoonlijk overhandigd kregen van onze directie. Ook tijdens diverse livegangen stond het Eigenwijs Pulske op tafel. Weer eens wat anders dan de standaard relatiegeschenken als een sleutelhanger of usb-stick.

Inmiddels is de eerste oplage op en heeft het bier op de welbekende app Untappd een mooie score van 4 uit 5 sterren. Tijd dus voor een nieuwe batch, houd daarvoor onze website en socials in de gaten!

Lees meer verhalen van Pulsers aan het woord!

Auteur