Pulse neemt Dynamics AX-activiteiten én oplossing TradeWorld over van Centric

Compleet producten- en dienstenportfolio voor productie-, groothandelsbedrijven en retailers

De internationale Microsoft Dynamics AX-specialist Pulse neemt per direct de Dynamics AX-activiteiten van Centric over, inclusief de AX-oplossing TradeWorld. Door deze overname versterkt Pulse haar positie in de Dynamics AX-markt en ontstaat een compleet producten- en dienstenportfolio voor productie-, handels- en retailbedrijven.

Continuïteit

In het pakket TradeWorld is diepgaande kennis van bedrijfsprocessen in de groothandel en retail vertaald naar geïntegreerde, branche specifieke functionaliteit. Voorbeelden zijn handels- en logistieke processen, product- en assortimentsbeheer en containertransporten vanuit het Verre Oosten. Ferry Kalfsvel, Directeur Supply Chain Solutions bij Centric: “Na jarenlang met veel passie aan TradeWorld te hebben gewerkt, is het tijd om onze focus te verleggen. We brengen TradeWorld onder bij Pulse omdat zij qua omvang, cultuur en marktfocus het best past bij onze klanten. Dit geeft ons en onze klanten het vertrouwen dat de continuïteit van TradeWorld en de dienstverlening goed geborgd zijn.”

Centric en Pulse waren al geen onbekenden van elkaar en volgens Hiljon te Boome, Director Operations bij Pulse, is de overname dan ook niet verrassend: “Toen duidelijk werd dat Centric een overnamekandidaat zocht, kwamen we al snel in gesprek. Onze culturen passen bij elkaar: de klant en het resultaat staan centraal. Dat is voor ons allebei belangrijk in de continuïteit van de dienstverlening.” De intentie en doelstelling van de overname zijn helder. “Pulse neemt de ondersteuning van TradeWorld over en zorgt dat klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening. Met de TradeWorld-oplossing breiden we ons bestaande portfolio verder uit. Naast het onderhoud ontwikkelt Pulse de oplossing verder door. Dit draagt bij aan een goede toekomst, voor zowel de gebruikers van TradeWorld als de bestaande klanten van Pulse”, stelt Te Boome tevreden.

Pulse Managed Services

Binnen het team van 140 kenniswerkers van Pulse, focust zich een groep van ruim 30 zeer ervaren specialisten op de service van bestaande klanten. Pulse ontzorgt op deze manier haar klanten maximaal met een scala aan Managed Services zoals, proactief de life cycle van de oplossing bewaken, monitoring en verdere optimalisering. Dankzij een zowel breed als diep pallet aan diensten halen klanten het maximale uit Microsoft Dynamics AX. Daar worden de klanten van Centric, bedrijven die TradeWorld inzetten, nu aan toegevoegd. Ton Hagens, Director Services bij Pulse verklaart het succes van Managed Services: “Elke klant krijgt een eigen team van specialisten toegewezen. Dat zijn mensen die uit die specifieke branche komen. Zij begrijpen de processen en kunnen daar maximaal op inspelen. Verder ligt onze nadruk op preventie. Door het systeem continu te monitoren worden problemen voorkomen en kan er waar nodig ingrepen worden.”

Over Centric

Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners. Centric gelooft in de kracht van innovatie als aanjager van duurzame groei. We verbinden hiervoor professionals, partners en klanten, zodat zij hun talenten, kennis en ideeën met elkaar kunnen delen. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen, die bijdragen aan verantwoorde groei van de organisatie en stabiliteit voor onze klanten en medewerkers.