“Via de sprints hebben we snel en duidelijk processen in kaart gebracht en uitgerold. We hebben het project binnen een aantal maanden kunnen realiseren.”

Ralph Wijnands – CFO – ACB Group

In goede handen

Om samen tot een succesvol project te komen is een methodische aanpak noodzakelijk. Afhankelijk van de klant-situatie wordt de projectaanpak gekozen. Pulse kent drie ‘smaken’:

Sure Step

Traditioneel waterval

Sure Step Direct

Directieve waterval-aanpak

Sure Step Focus

Directieve scrum-aanpak

Meest gekozen: Sure Step Focus

Op basis van Microsoft Sure Step heeft Pulse de Pulse Sure Step Focus methode ontwikkeld. Deze methode verenigt de sterke punten van meerdere standaard-implementatiemethoden. Deze aanpak laat zicht het best als volgt omschrijven…

Samenwerken

Het fundament voor een succesvol project is samenwerking. In het bijzonder binnen het (internationale) projectteam. Dit team bestaat uit een projecteigenaar (product owner), een projectleider en key-users. Vanuit Pulse zijn de consultants en een managing consultant onderdeel van het projectteam. De key-users bezitten kennis van de bedrijfsprocessen en dienen de oplossing te kunnen overzien. Pulse brengt kennis van Microsoft Dynamics en best practice branche ervaring in. Internationale culturele aspecten worden hierin niet vergeten. Met deze ingrediënten wordt toegewerkt naar het beste resultaat.

Het project onder controle

Naast het projectteam is een stuurgroep operationeel. De stuurgroep monitort de projectvoortgang en geeft feedback op tussentijdse projectresultaten. Belangrijke taken zijn het tijdig signaleren en elimineren van risico’s en het beheren van het budget. In de stuurgroep zitten de stakeholders van het project op managementniveau. Pulse heeft hierin een adviserende rol.

Angst voor langlopend project?

Langdurige project behoren tot het verleden! Pulse ziet bij haar klanten beperkte resources met de behoefte aan gefaseerd en gecontroleerd live willen gaan. Sure Step Focus, een directieve scrum-aanpak waarbij een (internationaal) project is opgedeeld in sprints, biedt daarin uitkomst. Hierin beoordeelt de klant regelmatig de tussenstand en kan bijsturen waar nodig. Pulse heeft uitgebreide ervaring.

De voordelen van deze aanpak:

Projectdoorlooptijd korter

Budgetzekerheid groter

Risico vermindering

Projectkwaliteit hoger

Het bewijs

logo2

Pulse Microsoft Innercircle

microsoft CSP-2