Project Description

“We hebben nu echt grip op onze productieplanning en we kunnen meer aan met minder middelen”

Visual Planning: beslissen op basis van accurate informatie

De orders staan ingepland, het is alleen nog onduidelijk wat de invloed is van die orders op de beschikbare capaciteit. Daardoor gaat er veel tijd verloren in de goedkeuringsfase. In een betrouwbare productievoorbereiding heb je een goed idee van verwachtingen, wat zit er in de pijplijn en wat zijn echte orders. Bovendien moet je in staat zijn je productiefaciliteiten aan de situatie aan te passen. Axtension Visual Planning voor productie geeft je inzicht in de bezetting van machines en eventuele hindernissen.

“Zo neem je de druk weg op een ‘drukke’ machine en is de planner echt in control”

Echt in control

Visual planning voor productie biedt je een glasheler inkijkje in orders die op stapel staan en hoe die effect hebben op lopende orders en projecten. Je maakt nieuwe werkschema’s of je optimaliseert de productie van specifieke producten in een handomdraai. Bij een kritieke productie maak je snel een gedetailleerde planning. Je koppelt middelen aan bijzondere activiteiten, je minimaliseert insteltijden met de ordervolgorde of prioriteiten van orders. Zo neem je de druk weg op een ‘drukke’ machine en is de planner echt in control.

Voordelen

Met AXtension Visual planning voor productie haal je veel voordeel in huis. Zo heb je in één oogopslag een beeld van de productie in een praktisch grafisch schema. Je krijgt analyses van je master schema’s waarmee je gefundeerde beslissingen kunt nemen. Je past gemakkelijk de grenzen van je planning aan, aan schetsmatige schema’s of aan gedetailleerde planningen. Je ziet alleen die informatie die voor jou noodzakelijk is. Je kunt massaal nieuwe schema’s maken voor middelen, taken of opdrachten. Je ontvangt visuele signalen om het proces te optimaliseren. Je kunt de geschiedenis van eerdere activiteiten, capaciteit en materialen benutten voor nieuwe taken.

Ook grip krijgen op je planning?

Neem hier contact op >

Gerelateerde oplossingen: