Project Description

“Het is belangrijk om je gereedschap fit te houden”

Production Tool Management: een sterk middel

Of het nu eenvoudige of complexe, kostbare of wat goedkopere, grote of kleine gereedschappen betreft: ze hebben aandacht nodig. De productie is ervan afhankelijk en het is nuttig om te weten wat ze presteren, welk product ze maken of ze onderhoud nodig hebben en waarvoor ze straks gebruikt gaan worden. Die kennis is vanzelfsprekend erg handig voor de planning van machines en productielijnen, maar je voorkomt ook veel problemen als je slijtage en down time voorblijft. Production Tool Management is een belangrijk middel om je gereedschap fit te houden.

“Met deze module beheer je zorgeloos je gereedschap”

Zorgeloos beheer

Production Tool Management is toegespitst op intensieve industrie waar veel specialistisch gereedschap gebruikt wordt, zoals spuitgieten. De master data modules die het systeem gebruikt duiken ook op in andere industrieën waar gereedschappen en machines toegepast worden. Met deze module beheer je zorgeloos je gereedschap. Je kunt het gereedschap toewijzen aan een product en je kunt ook nog een ‘crossreference’ creëren. Daarnaast kun je de prestaties monitoren en je kunt de productie vergelijken met de planning. De module activiteiten manager hangt een onderhoudsplan met eventuele reparatie aan het gereedschap. Dit kan gebeuren tijdens de productieplanning en indien nodig word je gewaarschuwd.

Vier praktische modules

  • Master data module
  • Performance monitoring
  • Activity management
  • Inspection sheets

De tool wordt toegepast voor spuitgietmachines in de plasticindustrie, matrijzen in de aluminiumindustrie, mallen voor in CNC-machines en eenvoudigere zaken zoals meetmiddelen.

Ook je gereedschap fit houden?

Neem hier contact op >

Gerelateerde oplossingen: