Gijs Ettes / 11 december 2020
whitepaper cloudtransitie

Het heeft wat jaren geduurd, maar het moge duidelijk zijn dat cloud computing de hype voorbij is. Van alle bedrijfstakken blijft het een van de snelst groeiende onderdelen van IT-uitgaven. Dat was al langer het geval en de coronacrisis heeft de ontwikkelingen alleen maar versneld. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat de cloud in 2024 naar verwachting goed is voor 14,2 procent van de IT-investeringen, tegenover 9,1 procent in 2020.

Toch wordt IT allang niet meer als kostenpost, maar als enabler gezien. Bedrijven zien dat een cloudtransitie mogelijkheden biedt om kostenefficiënter, flexibeler en veiliger te opereren. De cloud is schaalbaar en groeit mee met veranderende ambities. Handig als je bijvoorbeeld meerdere productielocaties en verkoopvestigingen wilt koppelen of uitbreiden. Er hoeft niet meer fors geïnvesteerd te worden in de aanschaf en het onderhoud van eigen servers, omdat je betaalt voor gebruik.

whitepaper cloudtransitie

Ook nu nog bestaan veel vragen rondom de cloud. Waarom een (dure) cloudtransitie overwegen als de huidige systemen naar behoren functioneren? Zijn mijn gegevens in de cloud veilig en altijd toegankelijk? En hoe zit het met wet- en regelgeving als bedrijfsdata niet meer on-premise staat? Ons whitepaper cloudtransitie geeft antwoord op deze vragen (en meer) en laat zien dat veel zorgen over de cloud ongegrond zijn.

Sorry. Dit formulier accepteert geen nieuwe inzendingen meer.

Auteur
Gijs Ettes Marketing Manager