Internationale producent van messing-, aluminium- en koper-delen kiest voor Pulse

BONS & EVERS Groep selecteert Microsoft Dynamics AX 2012

Met 700 medewerkers en productielocaties in Nederland, Duitsland, Hongarije, Frankrijk en de VS behoort BONS & EVERS Groep tot de absolute marktleiders als het gaat om toelevering van persdelen uit messing, aluminium en koper. Een interne toets van de bestaande ERP-situatie leidde tot een zoektocht naar een nieuw ERP-systeem om synergie-effecten te realiseren voor de gehele groep van internationale bedrijven. “Om bedrijf breed slagvaardiger te worden en de concurrentiepositie te verbeteren”, aldus Bjorn Oude Nijhuis, IT manager. Onder begeleiding van KPMG startte BONS & EVERS Groep het ERP-selectietraject dat, na een vergelijk tussen SAP en Microsoft Dynamics AX, resulteerde in de keuze voor Pulse en Microsoft Dynamics AX2012.

BONSEVERS2

LDM Brass BV en B&E Metaalperswerk BV in Nederland, BE-Aluschmiede GmbH, Siedle Warmpressteile GmbH en Siedle Galvanik GmbH in Duitsland, BE-Alutech Kft in Hongarije, Esvres Matriçage SA in Frankrijk maken onderdeel uit van de BONS & EVERS Holding. Vanuit haar ondernemingsstructuur is BONS & EVERS in staat om aan haar klanten persdelen uit het gehele spectrum van aluminium-, koper- en messing-legeringen toe te leveren. Tegelijkertijd is elk bedrijf uit de groep gespecialiseerd in het verwerken van één legeringssoort. De vaak onzichtbare maar complexe onderdelen van messing, aluminium en koper vinden hun plaats in personenwagens, trucks, sanitaire appendages, watermeters, verwarmingssystemen, leidingsystemen, gasventielen, biertapsystemen of in huishoudelijke elektrotechnische apparaten en installaties.

Na een evaluatie van haar ERP-strategie concludeerde BONS & EVERS Groep dat het bestaande ERP-landschap onvoldoende ondersteuning bood aan de veranderende marktvraag, haar internationale karakter en de toekomst strategie. Er werd gezocht naar een geschikte en toekomst vaste ERP-oplossing waarmee het mogelijk is om synergie-effecten te realiseren. Oude Nijhuis: “We hebben binnen onze groep productiebedrijven verschillende logistieke grondvormen. Met Microsoft Dynamics AX kunnen we dit gegeven onderbrengen binnen één ERP-omgeving. Verder was de internationale beschikbaarheid en dito ondersteuning belangrijk in de keuze voor het Microsoft-platform. We zagen met Microsoft Dynamics AX een nieuwe en verfrissende manier van werken. Het aanbieden van persoonlijke en relevante ERP-informatie gebeurt proactief in plaats van het op zoeken moeten gaan naar informatie.”

Voor wat betreft de implementatiepartner werd gezocht naar een relatie voor de lange termijn en een partij met branchekennis en herkenbare referenties. Uiteindelijk kwam men uit bij de keuze voor Pulse. “Naast de al bestaande contacten met Pulse, adviseerde Microsoft ons deze branche specialist. Tijdens de demo’s maakt Pulse een bijzonder professionele indruk en bleek dat zij de business case goed hadden begrepen. Daarmee ontstond het vertrouwen in succes”, aldus Oude Nijhuis. Het project is recent van start gegaan bij LDM Brass in Drunen.

Over BONS & EVERS Groep

Met 700 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, Hongarije en Frankrijk behoort het bedrijf tot de absolute marktleiders als het gaat om toelevering van persdelen uit messing, aluminium en koper. BONS & EVERS produceert meer dan 7.000 verschillende producten voor gerenommeerde afnemers in Europa en in Amerika. Precisie, Know-how, betrouwbaarheid en professionaliteit: BONS & EVERS staat garant voor kwaliteit zonder compromissen– en dat sinds 1949. U vindt meer informatie over BONS & EVERS Groep op www.bons-evers.nl.