Inashco kiest voor Pulse om internationaal te groeien

Snelle marktontwikkeling bijblijven met Microsoft Dynamics AX

Inashco is jong, succesvol en uniek. Inashco (Incinerator Ash Company) is in 2008 opgericht met als doel een unieke dienstverlening te bieden aan de afvalverbrandingsindustrie voor het recyclen van bodemas. Dit is een wereldwijd uniek en gepatenteerd concept. Inashco legt de lat hoog. Binnen afzienbare tijd wil het Rotterdamse bedrijf wereldspeler zijn. De huidige focus ligt op de Europese en de Amerikaanse markt. Om deze reden besloot Inashco te investeren in een internationaal georiënteerde ERP-oplossing. Met Pulse als implementatiepartner zal Inashco de komende periode Microsoft Dynamics AX gaan implementeren.

Inashco biedt een grensverleggende oplossing voor verwerkers van bodemassen welke overblijven na het verbranden van huishoudelijk afval in de afvalenergiecentrales. “Inascho richt zich hierbij op verbeterde non ferro terugwinning met als bijkomend voordeel dat de minerale fractie met verbeterde samenstelling geschikt is als constructiemateriaal. De gewonnen metalen worden via moederbedrijf Fondel verhandeld op de wereldmarkt. Onze technologie draagt substantieel bij aan het verbeteren van de green footprint van afval energie centrales”, aldus Jan Tieleman, Controller van Inashco.

“Wij hebben internationale groeiambities en om deze te verwezenlijken is het stroomlijnen van alle informatie en processen noodzakelijk, zowel administratief, logistiek alsook op het gebied van HR en maintenance”, aldus Tieleman. Deze ambitie zorgde ervoor dat Inashco contact zocht met Pulse. Tieleman: “De samenwerking met Pulse was vanaf de start prettig. Hun ruime ervaring bij vergelijkbare bedrijven, maakt dat de mensen van Pulse onze processen begrijpen.”

Volgens Tieleman is er sprake van een zodanige sterke groei dat zij niet alleen willen, maar ook moeten. “De markt ontwikkelt zich snel. Wij moeten dan ook groeien om aan de marktvraag te blijven voldoen. Om je een beeld te geven hoe hard we groeien; momenteel werken bij Inashco 45 mensen en we hebben 20 vacatures.”

Inashco is reeds in meerdere landen gevestigd, maar er is “more to come”. Het internationale karakter van Microsoft Dynamics AX zal hier een grote bijdrage in leveren. Daarnaast zorgt het nieuwe ERP-systeem er in de toekomst voor dat niet alleen alle informatie tijdig beschikbaar is, maar ook dat de juiste informatie beschikbaar is binnen alle vakgebieden.

_DSC4553 (1024x680)

Over Inashco

Inashco is in 2008 opgericht met als doel een unieke dienstverlening te bieden aan de afvalverbrandingsindustrie om bodemas te recyclen. Als dochtermaatschappij van de Fondel Groep, een wereldspeler op het gebied van metalen en metaalhandel, bieden zij een grensverleggende oplossing waarmee grote hoeveelheden aluminium en andere non-ferro metalen (lood, koper en zink) terug te winnen zijn uit de bodemas van verbrandingsovens.

De reguliere technologie was er op gericht om grote stukken ijzer zoals autovelgen, fietsframes, vorken, messen en lepels die overblijven in de as, af te scheiden. De fijne metalen bleven erin zitten. Met de oplossing van Inashco worden ook deze metalen teruggewonnen met als bijkomend voordeel dat de resterende mineralen nu zo ver van vervuilende metalen ontdaan zijn dat deze als alternatieve grondstof in de betonwaren industrie kunnen worden toegepast.. Deze recyclingoplossing heeft Inashco ontwikkeld in samenwerking met TU Delft. Inashco heeft vestigingen in: Nederland, Duitsland en de VS. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie vindt u op www.inashco.com/.