In sneltreinvaart door de digitale transformatie tijdens de Microsoft Manufacturing Summit

In sneltreinvaart door de digitale transformatie tijdens de Microsoft Manufacturing Summit

Op 24 en 25 juni vond de Microsoft Manufacturing Summit plaats, met meer dan 30 on-demand webinars, productdemo’s en virtuele ronde tafels. Een aantal collega’s hebben wederom de stortvloed aan nieuwe ontwikkelingen tot zich genomen. In deze blog neemt Harold je in sneltreinvaart mee in de belangrijkste ontwikkelingen voor de maakindustrie!

Je kunt je hier registreren om alle sessies van de Microsoft Manufacturing Summit terug te kijken. Dit kan tot en met eind juli 2020.

Hoe geven maakbedrijven prioriteit aan initiatieven met betrekking tot digitale transformatie? Dit was het hoofdthema van de Microsoft Manufacturing summit, in 43 sessies samengebracht onder de thema’s:

• Engage your workforce and customers in new ways
• Create more resilient supply chains
• Operate safe and agile factories
• Unlock innovation and shape the new normal

Denk aan allerlei praktische toepassingen van Cloud diensten zoals IoT, Mixed Reality, Artificial Intelligence en in-memory planning optimization. Het duizelt je misschien nu al van de buzzwords, maar tijdens veel van deze online sessies (die vaak niet langer dan 5 minuten duren) krijg je in sneltreinvaart een beter beeld van wat er achter al deze terminologie schuil gaat en welke resultaten ermee behaald worden.

Zo werden er mooie voorbeelden getoond van Mixed Reality toepassingen met de HoloLens waarmee assemblagetijd met een derde gereduceerd wordt, of een reductie van 80 % van de tijd om een nieuwe medewerker in te werken behaald wordt. Met Power BI rapportages heb je direct inzicht in de effectiviteit van de training en hoe het trainingsprogramma verder verbeterd kan worden.

Wat minder hoogdravend qua technologie, maar zeker de moeite waard om eens te bekijken is deze video waarin Microsoft Teams gebruikt wordt om snel een trainingskanaal op te zetten voor het in gebruik nemen van een nieuwe machine. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van Office 365 Apps, Power BI, PowerApps en integraties met externe websites.

Ook Dynamics 365 for Finance & Operations is een belangrijke bouwsteen in de digitale transformatie van maakbedrijven. In deze korte video wordt de kracht van demand forecasting en de snelheid van de nieuwe in-memory planning optimization toegelicht, waarbij de planningsrun geen uren maar slechts een paar minuten duurt. Met production Insights als OEE dashboard heb je direct inzicht in de performance van je machines waarbij Artificial Intelligence (AI) toepassingen signaleren welke factoren de OEE het meest beïnvloeden.

Dit was slechts een greep uit de 43 sessies die nog de hele maand juli on-demand te bekijken zijn. Dus heb je deze maand wat tijd over? Neem dan gerust een kijkje want één ding is zeker: veel van wat hier te zien is, gaat de digitale transformatie agenda van maakbedrijven de komende jaren bepalen. Met het innovatieteam van Pulse investeren we fors om deze nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar de processen van onze klanten. Wij zijn er klaar voor om jullie in deze digitale transformatiereis te ondersteunen!