Fellowmind groeit verder met ProActive

Het Deense ProActive versterkt de positie van Fellowmind als toonaangevend Europees Microsoft-platform

KOPENHAGEN (DK) / BARNEVELD (NL), 23 april 2020 – De Deense Microsoft-partner ProActive is onderdeel geworden van Fellowmind, en versterkt daarbij de positie van Fellowmind als toonaangevend Europees platform voor Microsoft Business Applications. Het ProActive-team, vooral bekend om zijn werk voor Deense en wereldwijde klanten zoals Vestas, ISS, de Deense Defensie, COWI en Grundfos, is de eerste organisatie met expertise op het gebied van Microsoft Digital Workplace die zich bij Fellowmind voegt.

“Wij zijn trots op de reis die we tot nu toe hebben doorgemaakt. Door onze wens om nog een stap verder te zetten kwamen we Fellowmind tegen. In onze gesprekken waren we overtuigd van de overeenkomsten in waarden, energie en ambitie ”, legt ProActive-oprichter Max Sejbæk uit. “De behoeften van onze klanten worden steeds complexer. Aansluiten bij Fellowmind en daarmee dus ons dienstenaanbod uitbreiden, vormt daar een perfect antwoord op.”

ProActive is de vierde Microsoft-partner die zich aansluit bij dit Europese platform. In samenwerking met FSN Capital heeft Fellowmind onlangs de krachten gebundeld met het Zweedse Orango en het Finse eCraft. Fellowmind, nu vertegenwoordigd in vijf landen en met meer dan 1250 mensen in dienst, blijft groeien. De bedrijven die deel uitmaken van Fellowmind behouden hun autonomie, merk en identiteit en zijn tegelijk een volwaardig lid van de Fellowmind-familie.

Emiel Putman, CEO van Fellowmind: “Onze visie is om de komende vijf jaar een gebalanceerd portfolio van Microsoft Business Applications en Digital Workplace-technologie in te zetten. Naast hun sterke positie in Business Applications, is ProActive een toonaangevende partner op het gebied van de Microsoft Modern Workplace. Door deze kennis te bundelen met onze expertise op het gebied van data en andere bedrijfsapplicaties, wordt ons serviceportfolio naar een hoger niveau gebracht. Vanaf de eerste kennismaking zijn we al enthousiast over ProActive, het is een gerespecteerd bedrijf en we delen dezelfde waarden en ambitie. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken.”

Fellowmind verwerft 100% van de aandelen in ProActive, waarbij de huidige aandeelhouders en het management aandeelhouders worden van Fellowmind. Dankzij het Fellowmind’s Employee Investment Program hebben alle werknemers de mogelijkheid om aandeelhouders te worden in Fellowmind. Naast zijn huidige rol als CEO van ProActive, zal Max Sejbæk zich bij het executive team van Fellowmind voegen als regionaal directeur. Preben Damgaard, voormalig bestuursvoorzitter van ProActive, zal toetreden tot de raad van bestuur van Fellowmind.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Over Fellowmind
Fellowmind begeleidt organisaties bij de digitale transformatie vanuit menselijk oogpunt. Met expertise en een dienstaanbod rond alle Microsoft Business Applications, transformeert Fellowmind haar internationale klantenbestand tot organisaties die meer tijd en ruimte overhouden voor persoonlijke en betekenisvolle relaties. Fellowmind is uitgegroeid tot een groep van zeven business units: CRM Partners BV, CRM Partners AG, Pulse, AXtension, Endeavour, eCraft, Orango en vanaf vandaag ProActive. Hun kantoren bevinden zich in Zweden, Nederland, Finland, Denemarken en Duitsland. Fellowmind heeft 1.250 medewerkers en een totale omzet van 175 miljoen euro.
https://www.fellowmindcompany.com.

Over ProActive
De visie van ProActive is om ambitieuze organisaties te stimuleren in transformatie, adoptie en prestaties. ProActive is een toonaangevende Deense Microsoft-partner met 250 medewerkers en een omzet van 40 miljoen euro. ProActive is opgericht in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot een full-service bedrijf dat de volledige breedte en diepte van Microsoft-producten en -diensten biedt. Lees meer: www.proactive.dk

FSN Capital
FSN Capital, opgericht in 1999, is een toonaangevende private equity-adviseur in de Noord-Europese regio met een beheerd vermogen van € 2125 miljoen. FSN Capital Funds richt zich op het doen van controle-investeringen in bedrijven die actief zijn in de Noord-Europese regio die ons langetermijnperspectief delen. FSN Capital Funds heeft het doel om deze transformatie op een verantwoorde manier tot stand te brengen via onze interactie met elk van onze portfoliobedrijven, met name onze betrokkenheid bij hun werknemers, leveranciers, de lokale gemeenschappen waarin zij actief zijn en het milieu in zijn geheel.