Staat je vraag er niet tussen?

Onze experts staan je graag te woord, neem contact op!

Contact

Platform

Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Dynamics 365 en Dynamics AX?

Zowel Microsoft Dynamics 365 als Dynamics AX zijn complete ERP-systemen. Beide automatiseren uiteenlopende bedrijfsprocessen als productie, logistiek, finance en HR. Dynamics 365 is de moderne versie van AX en er bestaan grote verschillen tussen deze ERP-systemen als het gaat om infrastructuur, integratiemogelijkheden, licentiegebruik, schaalbaarheid en onderhoud.

Lees meer
Hoe vaak kan ik updates verwachten bij Microsoft Dynamics 365?

Hoe zit het met functionele en beveiligingsupdates bij Microsoft Dynamics 365? Microsoft is altijd bezig met het verbeteren of toevoegen van functionaliteiten. Twee keer per jaar worden updates in ‘waves’ vrijgegeven, waarin al die verbeteringen beschikbaar worden voor de gebruikers en iedere gebruiker weer met dezelfde functies werkt. Voor beheerders is het mogelijk al eerder toegang te krijgen tot deze nieuwe mogelijkheden om ze te kunnen testen in een testomgeving. Bereid je goed voor op de updates, want ze kunnen soms grote impact hebben op de gebruikerservaring.

Lees meer
Kan ik met Microsoft Dynamics 365 voldoen aan de AVG?

Sinds 25 mei 2018 is strengere privacywetgeving van kracht. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR) schrijft voor dat je alleen naar aanleiding van zes grondslagen (op basis van toestemming of noodzakelijkheid) persoonsgegevens mag verwerken. Daarnaast hebben de personen van wie je gegevens verwerkt meer privacyrechten gekregen. Uiteraard voldoet Microsoft Dynamics 365 aan de AVG, inclusief de juiste balans tussen gegevensbescherming en gebruikersgemak. Maar Microsoft doet meer om jouw privacy en die van anderen te beschermen.

Lees meer
Wat is Microsoft Dynamics 365 en welke voordelen biedt het?

Wat is Microsoft Dynamics 365 precies? Kort gezegd, is het een cloudplatform waarin alle essentiële bedrijfsprocessen zijn geïntegreerd en geautomatiseerd. Denk aan je financiën, operaties, klantenbestand, marketing, sales en dienstverlening. Dynamics 365 werkt bovendien met slimme technologie waardoor apparaten en machines met elkaar in verbinding staan en je bijvoorbeeld snel problemen kunt opsporen. Doordat al je bedrijfsinformatie op een plek samenkomt, krijg je interessante inzichten die onmogelijk zijn wanneer je data in losse applicaties verwerkt. Dit helpt je om datagedreven besluiten te nemen.

Lees meer

Cloud

Waarom zou ik upgraden naar de cloud?

Waarom upgraden naar de cloud? Poeh, waar te beginnen… Er zijn namelijk zoveel redenen om de overstap te maken. Clouddiensten bestaan weliswaar nog geen decennia, maar we maken er graag en veelvuldig gebruik van in ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld voor e-mail, gamen of het streamen van muziek en video’s. Zakelijk gezien werkt 78 procent van de bedrijven met meer dan 250 medewerkers in de cloud en bijna de helft van de bedrijven met 10 tot 50 medewerkers doet dat. Daar hebben zij goede redenen voor, want de cloud maakt je organisatie flexibel, schaalbaar en productiever.

Lees meer
Hoe wordt ervoor gezorgd dat mijn data in de cloud veilig is?

Voorheen draaiden bedrijfsnetwerken in-house en op fysieke servers. Tegenwoordig is er de cloud met infrastructurele, platform- en softwarediensten die via internet toegankelijk zijn. Hiermee ontstaan nieuwe digitale dreigingen: malware, hackers en ransomware. De cloudleverancier is, samen met jou, verantwoordelijk om je data te beschermen tegen die dreigingen. Microsoft investeert jaarlijks stevig in de fysieke beveiliging van hun datacenters, maar ook in digitale beveiliging en onderzoek. Het team van 3500 cybersecurity-experts doet er alles aan om je bedrijfsdata in de Microsoft cloud veilig te stellen.

Lees meer
Wat is Microsoft Azure?

Muziek luisteren, e-mailen, foto’s of documenten opslaan of het streamen van films: de cloud komt in veel van onze dagelijkse activiteiten terug. Maar wat is Microsoft Azure precies? Op dit cloudplatform van Microsoft draaien meerdere zakelijke oplossingen. Via het internet krijg je toegang tot systemen als CRM, ERP en BI, maar ook servers, opslag en databases. Je huurt de capaciteit en diensten die je nodig hebt van Microsoft en je betaalt alleen voor de modules en opslag die je gebruikt. Al deze bedrijfsoplossingen komen samen in Microsoft Azure en je hebt overal en via elk apparaat toegang tot deze informatie, zolang je bent verbonden met het internet.

Lees meer

Overig

Hoe werkt Power BI en wat kan ik ermee?

Power BI brengt data uit verschillende bronnen samen, waardoor je nieuwe en diepgaande inzichten krijgt in bijvoorbeeld klanttevredenheid, reparatietijden of marketingcampagnes. Data maak je visueel door gegevens te verwerken in interactieve rapportages en realtime dashboards die je eenvoudig kunt delen met anderen. Met Power BI krijgt bedrijfsdata meerwaarde en hoef je geen besluiten meer te nemen op basis van achterhaalde cijfers of onderbuikgevoel.

Lees meer
Wat is het Internet of Things (IoT) en wat kan ik ermee?

IoT is de afkorting van Internet of Things: ‘dingen’ die zijn verbonden met het internet. In de maakindustrie stelt IoT je in staat om bijvoorbeeld op afstand de werking van je machines in de gaten te houden en proactief onderhoud uit te voeren. Doordat allerlei databronnen met elkaar zijn verbonden, levert dat interessante inzichten op. Hierdoor ben je in staat om downtime van je productie te voorkomen, duurzamer om te gaan met energie en efficiënter te produceren.

Lees meer
Wat kan ik met het Power Platform?

Het Power Platform van Microsoft bestaat uit vier low- en no-code tools, waarmee je zelf bedrijfsapplicaties kunt maken. Met Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents kun je zonder technische kennis aan de slag en creëer je snel en goedkoop apps, geautomatiseerde workflows, rapportages en chatbots. Bovendien zijn de tools te koppelen met zowel Microsoft-oplossingen als andere systemen. Het Power Platform maakt je flexibeler, innovatiever en minder afhankelijk van de IT-afdeling of een externe partij.

Lees meer