cloudtransitie

Meer inzicht, snelheid en efficiency zijn belangrijke redenen voor bedrijven om naar de cloud te gaan. Een cloudplatform laat je data mobiliseren voor betere beslissingen, bedrijfsprocessen optimaliseren en sneller innoveren. Bovendien bevordert het de samenwerking binnen de organisatie. Stuk voor stuk zaken die lastig zijn te realiseren binnen een (on-premise) omgeving, waar maatwerk de groei en ontwikkeling van de organisatie kunnen dwarsbomen.

De cloud heeft nog een voordeel dat de doorslag geeft. De traditionele manier van plannen voor groei is het aanschaffen van (kostbare) aanvullende servers, opslag en licenties. Het kan jaren duren voordat je die extra capaciteit nodig hebt. De cloud schaalt mee met je business en behoeften. Heb je meer opslagruimte, functies of gebruikers nodig, dan kun je eenvoudig opschalen – en andersom. De initiële investering is daardoor lager en je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

De cloud maakt kostenefficiënter, flexibeler en veiliger werken mogelijk.

De belangrijkste voordelen van werken in de cloud:

schaalbaar dynamics 365 supply chain management

Schaalbaar

De cloud is klaar voor jouw groei: naar behoefte kun je opslag, capaciteit en rekenkracht opschalen én verminderen. Zo kun je piekbelasting opvangen en bespaar je kosten als je minder gebruikmaakt van bepaalde diensten. Bovendien heb je direct toegang tot de nieuwste technologieën, zodat je snel kunt innoveren en inspelen op markttrends.

Veilig

Voorheen draaiden bedrijfsnetwerken in-house en op fysieke servers. De cloud maakt infrastructurele, platform- en softwarediensten via internet toegankelijk. Microsoft investeert stevig in de fysieke beveiliging van hun datacenters en een team van 3500 cybersecurity-experts zorgt ervoor dat je bedrijfsdata veilig en toegankelijk blijft.

Beter met data

Door in de cloud te werken, overbrug je datasilo’s en krijgt je data meer betekenis. Dat levert waardevolle inzichten op, bijvoorbeeld over je financiële gezondheid of de status van KPI’s. Ook kun je met sensoren voorspellen wanneer machines onderhoud nodig hebben, onderdelen door het logistieke proces volgen en klanten beter informeren over leverdatums.

Toekomstbestending

Grote kans dat Microsoft Dynamics 365 je laatste (grote) ERP-/ CRM-project is. Waarom? Dankzij de compleetheid blijf je binnen de standaard én dankzij het feit dat je in de cloud (Microsoft Azure) werkt, beschik je altijd over de actuele versie. Geen moeilijke migratie, her-implementatie of upgrades meer.

whitepaper cloudtransitie

Whitepaper Cloudtransitie

Waarom een (dure) cloudtransitie overwegen als de huidige systemen naar behoren functioneren? Zijn mijn gegevens in de cloud veilig en altijd toegankelijk? En hoe zit het met wet- en regelgeving als bedrijfsdata niet meer on-premise staat? Ons whitepaper Cloudtransitie geeft antwoord op deze vragen (en meer) en laat zien dat veel zorgen over de cloud ongegrond zijn.

  • Hidden