Wist je dat… een implementatietraject vaak niet alleen over software, maar ook over toekomstbestendigheid gaat? Zeker in deze tijd wil je snel kunnen mee veranderen met de markt en de wensen van je klanten. Om flexibel en in control te blijven is een stevig fundament nodig.

Bij Pulse ben je aan het juiste adres. We helpen je ambities scherp te krijgen en zorgen voor een match tussen processen, werkwijzen en bedrijfssoftware. Met onze bewezen Sure Step Focus-methodiek en persoonlijke aanpak wordt elke implementatie een succes.

Zo gaan we te werk

strijd om talent

Onze specialisten werken volgens de Sure Step Focus methodiek. Deze directieve scrum-aanpak combineert de sterke punten van meerdere standaard (Microsoft) implementatiemethoden. De voordelen zijn kortere looptijden, grotere budgetzekerheid, risicoverlaging en uiteindelijk hogere kwaliteit. Elk project is opgedeeld in sprints, waardoor er tussentijds geëvalueerd en bijgestuurd kan worden. Dit kan aansluiten bij de behoefte om gefaseerd en gecontroleerd live te gaan.

Samenwerking is essentieel voor een succesvolle implementatie. In het bijzonder de samenwerking binnen het projectteam. Dat bestaat uit een product owner, scrum master en key users vanuit de klant. Vanuit Pulse maken de consultants en een managing consultant onderdeel uit van het team. Ze brengen kennis van Microsoft Dynamics 365 mee en uitgebreide ervaring met de branche en implementaties. Veel van onze mensen komen uit de (maak)industrie, waardoor ze weten wat er speelt. Gezamenlijk wordt er toegewerkt naar het beste resultaat, waarbij uiteraard ook internationale culturele aspecten worden meegenomen.

Logistics Consultant Services

Naast het projectteam wordt een stuurgroep gevormd. Die monitort de projectvoortgang en geeft feedback op tussentijdse projectresultaten. Belangrijke taken zijn het tijdig signaleren en elimineren van risico’s en beheer van het budget. Zo worden verrassingen achteraf voorkomen. In de stuurgroep zitten de stakeholders van het project (managementniveau).

cloud platform

Tijdens het project staat het leveren van waarde op basis van een heldere doelstelling en binnen realistische deadlines centraal. Er wordt gewerkt in kleine teams waarbij de werkzaamheden in sprints worden onderverdeeld. Flexibiliteit in het omgaan met veranderingen (agile mindset) is een belangrijk aspect van onze aanpak.

Europees bandenspecialist Heuver koos voor Pulse vanwege onze proactieve houding, bewezen projectaanpak en culturele fit. Dankzij de upgrade naar Dynamics 365 Finance & Operations kan de onderneming beter aan de klantvraag voldoen. Kasper Olimulder (manager operations) en Marjolein Kerkdijk-Dangremond (projectleider) delen hun ervaringen met Sure Step Focus en de livegang met Pulse.

Bekijk video

Fundament voor de toekomst

Er zijn diverse redenen om afscheid van je huidige bedrijfssoftware te nemen. Bijvoorbeeld omdat er niet meer wordt doorontwikkeld, terwijl de markt daar wel om vraagt. Mogelijk is het huidige pakket verouderd, waardoor het slecht integreert met andere (cloud-)applicaties die de organisatie gebruikt of wil gaan gebruiken. Ook kan het zijn dat er nieuwe markten worden aangeboord, waarvoor het pakket onvoldoende ondersteuning biedt.

 

Veelal is het echter zo dat de software niet meer voldoet aan de huidige werkwijze. Met goede redenen is indertijd voor de huidige software gekozen. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat deze niet goed meer aansluit bij het dagelijks werk en de ontwikkeling van de onderneming zelf in de weg zit. Mogelijk heeft het zelfs geleid tot suboptimale processen en werkwijzen.

Tijd voor vernieuwing!

Succesvol veranderen

Een cruciaal onderdeel van elke implementatie is change management. Dit draait om de menselijke kant van een project of implementatie. Wil je een verandering succesvol doorvoeren, dan zul je mensen mee moeten nemen in de verandering van processen en software. Er moet draagvlak worden gecreëerd en het kennisniveau moet omhoog. Om dit in goede banen te leiden en adoptie te stimuleren, is een gestructureerd verander- en adoptieprogramma nodig. Lees ook: Aan de slag met change management, zo pak je het aan.

Kwaliteit staat voorop

In onze business draait het om duurzaamheid en klanttevredenheid. Daarom sturen we niet op declarabiliteit, maar op productiviteit. We meten wat we opgeleverd hebben voor de klant en hoe tevreden die is. Eén van onze KPI’s richt zich op de hoeveelheid nazorg op projecten die live zijn gegaan. De nazorg moet zo goed en kort mogelijk zijn, het gaat niet om zoveel mogelijk uren en omzet draaien. We vertrouwen op het proces en sturen op kwaliteit, waardoor we op lange termijn meer resultaat boeken. Voor zowel onszelf als onze klanten. Bekijk onze klantcases!

Continu verbeteren

Bij ERP- en CRM-implementaties kijken we vroeg of laat achter de schermen van een bedrijf. We zien daarbij veel bedrijven die tegen dezelfde problemen aanlopen. Met onze branchekennis en -ervaring kunnen we deze problemen vaak snel oplossen met één van onze vele best practices of (eigen) oplossingen. Maar wat je vandaag bedenkt, kan morgen alweer achterhaald zijn. Middels continuous improvement focussen we daarom op het doorlopend verbeteren van de processen en systemen binnen je bedrijf.