Enterprise Resource Planning software stelt je in staat om bedrijfsprocessen (of onderdelen daarvan) optimaal te ondersteunen, zodat je je onderneming efficiënter en flexibeler kunt runnen. In principe biedt ERP-software in elke branche en voor elk type organisatie toegevoegde waarde: van productie tot handel, en van MKB tot grootbedrijf. Maar hoe vind je nu een ERP-pakket dat past bij je onderneming en ambities? En een partner die je helpt bij de implementatie en het benutten van de volledige potentie ervan?

Onze visie is dat een modern ERP-systeem in ieder geval aan een aantal basisvoorwaarden moet voldoen. Allereerst moet het goed aansluiten bij de bestaande bedrijfsprocessen en integreren met (cloud-)applicaties die de organisatie gebruikt of wil gaan gebruiken. Bij voorkeur moet het schaalbaar en continu doorontwikkeld worden, zodat ingespeeld kan worden op marktontwikkelingen. Wil je in de toekomst nieuwe markten aanboren, dan wil je immers niet door je ERP-pakket beperkt worden.

Microsoft Dynamics 365 is een bundeling van onder meer Dynamics AX en CRM, die voorheen apart werden aangeboden. Dit is een totaaloplossing voor ERP, CRM (Customer engagement) en Business Intelligence (Power BI) in de cloud, die meegroeit met je onderneming en behoeften. Dat betekent dat je kunt starten met enkel datgene wat je nodig hebt, en op elk moment kunt op- of afschalen in capaciteit en toepassingen. Het platform biedt standaard al praktisch alles wat je nodig hebt en de uitgebreide basisfuncties breidt Pulse doorlopend uit met branchespecifieke oplossingen.

Voordelen van een ERP-systeem in de cloud

Er zijn verschillende redenen waarom Microsoft Dynamics 365 voor zowel kleine als grote ondernemingen in uiteenlopende branches een interessant ERP-systeem is om te overwegen. Hieronder een greep uit de voordelen.

erp flexibel

Flexibel en schaalbaar

Het voordeel van een modern ERP-systeem als Dynamics 365 is dat vooraf investeren in licenties en hardware tot het verleden behoort. Dynamics 365 is namelijk beschikbaar in abonnementsvorm, waarbij hardware en gerelateerde zaken als back-ups zijn inbegrepen. Het is mogelijk om maandelijks op te zeggen of het abonnement (en het aantal gebruikers) aan te passen. Zo blijf je flexibel, betaal je alleen voor wat je nodig hebt en hoef je niet jaarlijks hardware te vernieuwen.

erp 24/7

24/7 bereikbaar

De cloud staat nooit uit, handig is als je meerdere productielocaties of verkoopvestigingen in verschillende tijdzones op de wereld hebt. Dan is het wel zo prettig om 24/7 en overal op ieder (mobiel) apparaat te kunnen werken. Microsoft garandeert een uptime van 99,5 procent, maar onze ervaring is dat de beschikbaarheid in de praktijk 99,95 procent bedraagt. Iets wat met lokale servers zo goed als onmogelijk is om te bereiken.

cloud enterprise resource planning systeem

Veilig

Een team van 3500 cybersecurity-experts werkt doorlopend aan de veiligheid van je data in de cloud en Microsoft investeert jaarlijks meer dan een miljard dollar hierin. Die fysieke en digitale beveiliging vindt plaats in diverse lagen: van infrastructuur en operationele systemen tot applicaties en data-uitwisseling. Bovendien bepaal je zelf waar je data staat; in Europa of ergens anders.

dynamics 365 veilig

Intelligent

Dynamics 365 verlaagt de drempel voor iedereen binnen de organisatie om met business intelligence aan de slag te gaan. Je hebt geen achtergrond in BI, data mining of data science meer nodig om waarde uit data te halen. Via overzichtelijke dashboards en middels krachtige analyses en rapportages rondom bedrijfsprocessen kom je tot nieuwe inzichten die voorheen niet mogelijk waren.

Redenen om een ERP-systeem te vernieuwen

Er zijn diverse redenen om een ERP-pakket te vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat het niet meer aansluit bij het dagelijks werk en de ontwikkeling van de onderneming in de weg zit. Wellicht wordt het niet meer doorontwikkeld of integreert het slecht met andere bedrijfsprocessen. Dat heeft een negatief effect op je groeiambities en kan je concurrentiepositie bedreigen.

Een (her)implementatie is een ingrijpende activiteit waar je niet regelmatig mee te maken krijgt. Een goede partner is een must. Het spreekt voor zich dat onze consultants diepgaande kennis van ERP hebben en klanten perfect kunnen adviseren over de toepassing ervan in hun branche. Daarnaast kennen ze de markt: ze begeleiden dagelijks bedrijven in bijvoorbeeld de bouw, metaal en automotive. Ze kijken overal in de keuken, waardoor ze markttrends sneller ontdekken. Denk aan de verschuiving van preventive naar predictive maintenance.

Het advies van een consultant kan ook technisch- of procesgerelateerd zijn. Wellicht is het de moeite waard om voor een interface gebruik te maken van een service bus. Of om taken van afdeling A naar afdeling B te verplaatsen om daarmee proactiever te kunnen acteren. Ook met dit soort praktische optimalisaties – die niet per se met bedrijfssoftware te maken hebben – voegt de consultant waarde toe.

Oók na een ERP-implementatie. Want Dynamics 365 mag dan schaalbaar en altijd up-to-date zijn, als behoeften of de markt veranderen, moet je ondersteunende processen en dus je software optimaliseren. Dit kan leiden tot flinke uitbreidingen van je systemen, waarbij het prettig is om een sparringpartner te hebben. Consultants zijn uiteraard altijd op de hoogte van nieuwe en gewijzigde functionaliteiten in de software. Lees verder: Zo voegt de consultant waarde toe bij een ERP-implementatie.

Waarom Pulse?

Pulse maakt als innovatieve businesspartner bedrijven binnen de (maak)industrie toekomstbestendig, gebruikmakend van het Microsoft Dynamics 365-platform. We ondersteunen klanten bij hun digitale transformatie en bedenken slimme oplossingen voor de uitdagingen van nu.

Dat doen we met 200+ gepassioneerde mensen vanuit onze vestigingen in Venlo en Deventer. Onze mensen zijn gedreven, hebben kennis van zaken en hechten waarde aan persoonlijk contact. En omdat ze uit dezelfde branches komen als onze klanten, begrijpen ze welke uitdagingen er spelen.

Ontdek Pulse

erp systeem
Royal Terberg Group

Onze branches

Dankzij onze focus op maak-, handels- en servicebedrijven spreken we de taal van de branche en weten we precies wat er speelt. Denk aan uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, kostenbewaking en ketenintegratie.

We kennen de complexiteit van de branches en volgen marktrends op de voet, waardoor we onze partners optimaal kunnen ontzorgen. Hierdoor kunnen zij zich volledig richten op hun kernactiviteiten.

Lees meer