In control met de Metaaloplossing van Pulse

Het ijzer smeden…

Ook de metaalproductenindustrie profiteert mee van de voorzichtig economische groei. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf! Het moet efficiënter en op maat, de winst zit in kleinere, specialistische series. Innovaties als additive manufacturing (3d-printen) en robotica hebben letterlijk de toekomst. Op basis van kennis kun je uitgroeien tot topleverancier, die door middel van korte lijnen communiceert met zijn klanten.

Alertheid

Als handelsbedrijf ben je de spin in het web: snel schakelen, met groeiende service als smeermiddel. Als producent van metaalproducten is alertheid op smart customization gevraagd. Dit betekent het feilloos organiseren van het eigen product, de productieprocessen en de automatisering om zo de kloof tussen wat kan en wat beloofd wordt te dichten.

erp metaalbranche

Download de Metaaloplossing brochure!Elf Noodzakelijke stappen op weg naar een florissante toekomst

Vlijmscherpe voor- en nacalculatie

De prijzen blijven fors onder druk staan, de calculatie verdient dus alle aandacht en mag gerust vlijmscherp zijn.

Zekerheid via tracking & tracing

Steeds meer partijen in de sector maken gebruik van tracking & tracing voor het achterhalen van materialen tot en met de uiteindelijke leveranciers. En dat is verstandig. Certificaten en kwaliteitsnormen vragen erom als je problemen krijgt met het eindproduct.

Adequate productieplanning

Trek je productieplanning strak, maak gebruik van MRP (Material Requirement Planning) zodat je permanent inzicht hebt in je productiedata, waarmee je de productie nauwkeuriger aanstuurt.

Strategische CAD-koppeling/PDM (Product Data Management)

Een soepele connectie tussen het CAD-/PDM-/PLM-systeem en het ERP-systeem is van waarde. Je moet de resultaten uit deze systemen immers kunnen omzetten voor ERP. Zo kunnen ze gebruikt worden voor productontwerp, voor productieprogramma’s en om definitieve versies aan te bieden aan de productie.

Veranker kwaliteit in design process

In APQP of advanced product quality planning is de ontwikkeling van producten en de verbetering van processen vastgelegd. Hiermee leg je niet alleen een kwaliteitsniveau vast in een protocol, ook de intensieve samenwerking met de klant is heilzaam voor de relatie.

Risicovermindering met hedging

Twee belangrijke risicofactoren voor metaalverwerkende bedrijven zijn (sterk) fluctuerende grondstofprijzen en valutarisico’s. Met de ondersteuning voor hedging dek je deze externe gevaren relatief eenvoudig af.

Praktische plant planning

Met planning als strategisch gereedschap is veel te winnen, met de juiste software plan je het productieproces voor diverse vestigingen en machines. Efficiency troef.

Configuratie, intelligent maatwerk

Om het volle rendement te halen uit smart customization is het verstandig deze manier van werken modulair op te bouwen. Dan houd je de voorraad én het risico klein.

De waarde van je voorraad, tot in de puntjes

Het is van groeiend belang de waarde van je voorraad op orde te hebben. Of dat nu in kilo’s, stuks of tegen de historische of actuele inkoopprijs is.

metaal7

Nesten, duurzaam en verantwoord

Op een plaat metaal kun je aanzienlijk besparen met efficiënt nesten. Combineer orders en projecten en produceer effectief minder afval. Dat is pure winst.

Lean manufacturing, het vernuft van systemen

Lean is niet meer weg te denken in de metaalindustrie, en we gebruiken steeds meer het zelfregulerende karakter van systemen. Microsoft Dynamics AX faciliteert en ondersteunt lean manufacturing, getuige de Kanban en de Heijunka- planning.

Pulse is leverancier van oplossingen

Deze oplossingen passen we vaak toe in de metaalbranche:

Metaal nieuws

1001, 2017

Pulse metaaloplossing

januari 10th, 2017|0 Comments

Ijzersterke combinatie voor de metaalbranche! Pulse metaaloplossing: 30 jaar best practices Speciaal voor de metaalbranche ontwikkelde Pulse de metaaloplossing. Hierin zitten vele tools voor problemen waar metaalbedrijven

2009, 2016

3DprintEU congres 2016

september 20th, 2016|0 Comments

Hiermee brengen wij de kansen voor bedrijven onder de aandacht om op duurzame wijze met kunststoffen en metalen te printen. De focus ligt op ...

108, 2016

MKB-metaal zit in de lift

augustus 1st, 2016|0 Comments

Meer omzet, een groeiende orderportefeuille en toenemende werkgelegenheid: het MKB-metaal is in het tweede kwartaal fors gegroeid.

“Ook eens van gedachten wisselen
met onze metaalexpert?”

Plan een afspraak met Pulse