“Via de sprints hebben we snel en duidelijk processen in kaart gebracht en uitgerold. We hebben het project binnen een aantal maanden kunnen realiseren.”

Ralph Wijnands – CFO – ACB Group

In goede handen

Pulse heeft ruim 200 klanten. Ieder project van Pulse is ook live gegaan. In projecten, in ons geval de implementatie van Microsoft Dynamics 365, draait het vaak niet om software, maar om toekomstbestendigheid. Het gaat erom hoe snel je als bedrijf kunt (mee)veranderen. Op deze behoefte is onze projectaanpak gestoeld.

Om samen tot een succesvol project te komen is een methodische aanpak noodzakelijk. Afhankelijk van de situatie, gedefinieerde tijdlijnen, voorwaarden & vereisten, beschikbare kennis & vaardigheden, wordt de projectaanpak gekozen. Desalniettemin is de gebruikte methode om de daadwerkelijke implementatie te realiseren altijd gebaseerd op Microsoft SureStep-standaarden, geoptimaliseerd door Pulse als gevolg van onze jarenlange praktijkervaring. Pulse kent drie ‘smaken’:

Sure Step

Traditioneel waterval

Sure Step Direct

Directieve waterval-aanpak

Sure Step Focus

Directieve scrum-aanpak

Uitgelicht: Sure Step Focus

Op basis van Microsoft Sure Step heeft Pulse de methodiek verrijkt en de Sure Step Focus methode ontwikkeld. Deze methode verenigt de sterke punten van meerdere standaard-implementatiemethoden. Deze meest gekozen aanpak laat zich het best als volgt omschrijven…

Samenwerken

Het fundament voor een succesvol project is samenwerking. In het bijzonder binnen het (internationale) projectteam. Dit team bestaat uit een projecteigenaar (product owner), een projectleider en key-users. Vanuit Pulse zijn de consultants en een managing consultant onderdeel van het projectteam. De key-users bezitten kennis van de bedrijfsprocessen en dienen de oplossing te kunnen overzien. Pulse brengt kennis van Microsoft Dynamics en best practice branche ervaring in. Internationale culturele aspecten worden hierin niet vergeten. Met deze ingrediënten wordt toegewerkt naar het beste resultaat.

Het project onder controle

Naast het projectteam is een stuurgroep operationeel. De stuurgroep monitort de projectvoortgang en geeft feedback op tussentijdse projectresultaten. Belangrijke taken zijn het tijdig signaleren en elimineren van risico’s en het beheren van het budget. In de stuurgroep zitten de stakeholders van het project op managementniveau. Pulse heeft hierin een adviserende rol.

Angst voor langlopend project?

Langdurige project behoren tot het verleden! Pulse ziet bij haar klanten beperkte resources met de behoefte aan gefaseerd en gecontroleerd live willen gaan. Sure Step Focus, een directieve scrum-aanpak waarbij een (internationaal) project is opgedeeld in sprints, biedt daarin uitkomst. Hierin beoordeelt de klant regelmatig de tussenstand en kan bijsturen waar nodig. Pulse heeft uitgebreide ervaring.

Sure Step Focus in de praktijk

Vanwege de proactieve houding, bewezen Sure Step Focus (directieve scrum-) projectaanpak en culturele fit, koos Heuver voor Pulse en Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. We spraken met Kasper Olimulder, manager operations, en met Marjolein Kerkdijk – Dangremond, interne projectleider, over de livegang en de ervaringen met de Sure Step Focus methodiek. “Doeltreffendheid, effectiviteit, samenwerking en volledige focus” vormde het fundament voor een succesvolle livegang.

De voordelen

Projectdoorlooptijd korter

Budgetzekerheid groter

Risico vermindering

Projectkwaliteit hoger

De praktijk

Heuver Bandengroothandel

De wereld van Heuver, internationale banden im- & exporteur, verandert snel. De truck-, trailer-, grondverzet- en landbouwmarkt vraagt om een breed assortiment, goede prijzen, maar met name om snelle logistieke service, “tot laat kunnen bestellen, morgen in huis.” Hierbij hoort een perfect ERP-systeem. Vanwege de proactieve houding, bewezen projectaanpak en culturele fit, koos Heuver voor Pulse en Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. We spraken met Kasper Olimulder, manager operations, over het project en zijn overwegingen.

ACB Group

Producent, technische groothandel en service-bedrijf ACB Group, is sinds 2017 live met Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. Ze maakte de overstap van on premises (Dynamics AX4.0) naar de cloud. Wij spraken financieel directeur Ralph Wijnands over zijn ervaringen met Microsoft Dynamics 365 en de voordelen die het nieuwe platform teweeg brengt.

logo2

Pulse Microsoft Innercircle

microsoft CSP-2