“It is not the strongest of the species that survives,

nor the most intelligent that survives.

It is the one that is most adaptable to change.”

Charles Darwin

Een implementatie gaat vaak niet over software!

Pulse heeft ruim 200 klanten. Ieder project van Pulse is ook live gegaan. Het aparte is dat een dergelijk project, in ons geval de implementatie van Microsoft Dynamics 365, vaak niet om software draait, maar om toekomstbestendigheid. Het gaat erom hoe snel je als bedrijf kunt (mee)veranderen. Uiteraard, binnen de industrieën die we bedienen, zitten verschillen. Die kennen we ook. We zien bij onze klanten dat de implementatie van toekomstbestendige bedrijfssoftware (CRM, ERP, BI) rust biedt binnen een onderneming, waardevast is bij (een eventuele) verkoop en geen risico vormt om in controle zijn. Met Pulse ben je in meer dan goed handen.

Risico, controle en geld

Bedrijven maken meer dan ooit onderdeel uit van een netwerk, zijn volop in beweging, zijn zoekende naar nieuwe verdienmodellen en veelal internationaal gevestigd of georiënteerd. Onderdeel van of in bezit van investeringsmaatschappij betekent dat de nadruk ligt op snel waarde creëren. Vreemd kapitaal heeft immers zijn weerslag op de business. In de huidige tijdgeest betekent dit dat er een ware handel ontstaat in bedrijven en zien we het traditionele familiebedrijf met langere termijn visie meer en meer verdwijnen.

Disruptieve startups met nieuwe verdienmodellen verdringen traditionele bedrijven. De snelheid waarmee een bedrijf volwassen wordt, moet én gaat sneller. De focus ligt op het primaire proces om voldoende innovatie kracht te hebben om snelheid te maken. Wisseling van bestuurders en managers hebben hun impact en gaan sneller dan voorheen.

Om deze groei en ontwikkeling te ondersteunen, heb je bedrijfssoftware nodig die (gefaseerd) mee groeit. Een implementatie van bedrijfssoftware laat je in een dergelijke omgeving over aan een specialist. Waar ‘vroeger’ zo’n project veel tijd in beslag nam, behoren langdurige projecten tot het verleden! Pulse ziet bij haar klanten beperkte resources met de behoefte aan snel, gefaseerd en gecontroleerd live willen gaan. Een directieve scrum-aanpak waarbij een (internationaal) project is opgedeeld in sprints biedt daarin uitkomst.

Bij de selectie van bedrijfssoftware draait het nooit om de software. Zo ook bij de implementatie van bedrijfssoftware. Daar zit het onderscheid namelijk niet (meer) in. Waar het wel om draait?

Toekomst visie, strategische keuzes, lef en ambitie!

Strategische keuzes maken

Het verschil met jouw concurrenten wordt niet gemaakt met software. Daar ligt ambitie, toekomstvisie en lef aan ten grondslag. Ondernemen is keuzes maken. Durf je als ondernemer of directeur de strategische keuze te maken voor de cloud? Nog een laatste grote IT-project (cloud)? Denk aan standaard vs. maatwerk, OpEx vs. CapEx, schaalbaarheid, continuous improvement, security, zeil (cloud) i.p.v. anker (on-premises)…

De kans is aanzienlijk dat de implementatie van Microsoft Dynamics 365 je laatste grote ERP-/ CRM-project is. Wil je weten waarom?

Neem contact met me op

De praktijk

Heuver Bandengroothandel

Vanwege de proactieve houding, bewezen Sure Step Focus (directieve scrum-) projectaanpak en culturele fit, koos Heuver voor Pulse en Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. We spraken met Kasper Olimulder, manager operations, over het project dat Heuver van Dynamics AX2009 naar Dynamics 365 Finance & Operations gaat brengen.

ACB Group

Producent, technische groothandel en service-bedrijf ACB Group is sinds 2017 live met Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. Ze maakte de overstap van on premises (Dynamics AX4.0) naar de cloud. Wij spraken financieel directeur Ralph Wijnands over zijn ervaringen met Microsoft Dynamics 365 en de voordelen die het nieuwe platform teweeg brengt.

logo2

Pulse Microsoft Innercircle

microsoft CSP-2