De gebruiker centraal

De gebruiker centraal

De gebruiker centraal is eigenlijk de platte vertaling van “consumerization of IT”. Dit is niet alleen een hippe kreet om weer eens wat nieuws te roepen in IT-land, maar een trend die enkele jaren geleden is ingezet.

Video recorder

In het verleden werd door verschillende softwarehuizen voorgeschreven hoe software eruit zag en hoe de gebruiker deze moest gaan gebruiken. Helaas was de grondslag van software vaak vanuit techniek en functionaliteit geschreven. In veel gevallen werd er vergeten dat eenieder die de software moest gebruiken niet de persoon is die dag en nacht met vierkante ogen naar een monitor staat te turen. Vaak zijn het gewone mensen die naast hun werk soms andere hobby’s hebben dan computers. Eén van de mooiste voorbeelden hoe je compleet je klant buiten beschouwing houdt bij het programmeren van een device is wel de bekende videorecorder. Lezers van deze blog die na 1995 😉 zijn geboren zullen misschien niet weten waar ik het over heb, maar dit was de voorloper van de dvd-speler of eigenlijk de HD-recorder zoals we deze nu kennen.

De videorecorder werd begin jaren ‘80 zeer populair, omdat je doormiddel van grote magnetische banden programma’s kon opnemen om deze later weer te kunnen kijken. Daarnaast kon je bij de plaatselijke videotheek ook films huren om (met het gezin) te bekijken. Real-time opnemen was nooit zo’n probleem. Je zette de videorecorder op het juiste tv-kanaal en op het moment dat het programma begon, drukte op je REC en de rest ging vanzelf. Natuurlijk was je niet altijd in de gelegenheid om te wachten tot een programma begint en eindigt. Zodoende kon je de video recorder ook programmeren. Dit was zachtjes gezegd vaak een drama, wij mannen zijn natuurlijk te trots om een beschrijving te lezen en zodra het echt niet meer lukt, gaan we hem alsnog raadplegen. In vele gevallen werd het daar óók niet beter van. Ik ben er van overtuigd dat er huwelijken zijn gesneuveld bij de opkomst van de videorecorder.

Nieuwe generatie

Dit is volgens mij een duidelijk voorbeeld hoe software vanuit de techniek wordt geschreven en men totaal aan de gebruiker voorbij gaat. Tegenwoordig is dit wel anders! We kopen of huren (SAAS) zelfs Software en willen eigenlijk direct na aanschaf aan de slag. De consument eist van de softwareleverancier een dermate intuïtieve oplossing, dat er met geringe tot geen training mee gewerkt kan worden. Voldoet je software niet aan deze criteria dan loop je een grote kans dat de consument jouw product of software links laat liggen. De ‘app’ is hier wel het grote voorbeeld van (op app’s kom ik in een andere blog terug). Je installeert zo’n stukje software op je telefoon, tablet of pc en eigenlijk kun je direct aan de slag. Doet hij niet wat je ervan verwacht, download je een nieuwe/ andere. De app is er één, maar ook andere software zoals ERP- of CRM-producten ontkomen er niet aan om mee te gaan in deze transitie. De gebruiker is veeleisender en verwacht gebruiksgemak! Belangrijke informatie moet naar u toekomen. Geen ellenlange zoektocht naar (stuur)informatie, maar direct beschikbaar. Het liefst op de startpagina. De opmaak van de schermen en rapporten moet eenvoudig en naar eigen smaak kunnen worden aangepast, zodat de gebruiker zo optimaal mogelijk kan werken. De huidige generatie schoolverlaters wil met moderne software werken en stelt dit in vele gevallen zelfs als criterium om bij een werkgever aan de slag te gaan. Het staat natuurlijk niet echt stoer op een CV dat je met je 27 jaar al vier jaar AS400-ervaring hebt. Dit betekent dat werkgevers bij de selectie van bedrijfssoftware niet alleen hun keuze kunnen maken voor functionaliteit en prijs, maar hoe modern en innovatief het platform is, ook belangrijk is. Laten we de huidige kracht van social media daarbij alstublieft niet vergeten. Bovenstaande gaat ondernemingen helpen om nieuw, jong en ambitieus talent te werven, maar zeker ook te houden. Dit moet herkenbaar zijn…