Heb jij controle over jouw toekomst?

The secret of getting ahead is getting started.” – Agatha Christie

Heb jij controle over jouw toekomst?

Er zijn een hoop factoren waar we geen controle over hebben. Zo hebben we geen controle over het weer. En iedereen is er druk mee. Toch kan het zijn dat je nu al meer kunt voorspellen dan je vroeger voor mogelijk hield. Toekomstige trends in jouw organisatie voorspellen op basis van historische data, klinkt dat goed? Data/ gegevens die je verzameld hebt in de afgelopen jaren die weleens waardevol zouden kunnen zijn richting toekomst.

Klinkt mooi, maar hoe dan?

Het kan zijn dat je zelf heel goed weet waar je overzicht en controle over wilt hebben. Maar ook als je daarop geen antwoord hebt, heeft Pulse voor ondernemingen die Microsoft Dynamics 365 gebruiken of gaan gebruiken de oplossing. De eerste vraag die ik dan ook stel is: wat is van cruciaal belang om te weten? Financieel, logistiek, commercieel, zeg het maar. Met andere woorden: wat is voor jou waardevolle informatie richting toekomst?

‘De Business Control Tower’

Business Control Tower (BCT) is de Business Intelligence oplossing van Pulse op het Dynamics 365-platform. Het doel van BCT is het zo eenvoudig mogelijk omzetten van jouw bedrijfsdata naar waardevolle informatie via dashboards en rapporten. BCT gaat naast standaardrapporten een stap verder. De meerwaarde van BCT zit in de volgende stappen:
• BCT biedt KPI-rapportages die zijn ontleend aan het SCOR-framework – een bekend logistiek framework met definities om de prestaties van organisaties af te zetten tegenover de industrie. Een benchmark.
• BCT ontsluit data vanuit verschillende bronnen. Informatiesystemen die je in gebruik hebt, of hebt gehad. Komen de historische data mooi van pas. Maak hiermee eenvoudig geconsolideerde rapportages.

Vanzelfsprekend zijn de standaardrapporten:
Omzet
• Hoeveel omzet je hebt gemaakt in het lopende jaar
• Hoe de omzet zich verhoudt tot voorgaande jaren
Inkoop
• Bij welke leverancier(s) je het meeste ingekocht hebt
• Of een leverancier op tijd geleverd heeft
Productie
• Productieplanning versus de gerealiseerde planning
• Overzichten in uw onderhanden werk
Klanten analyse.

De dashboards zijn beschikbaar op Windows pc’s, maar ook op tablets/ Ipad, Android smartphones, Iphone en zelfs ook op een Apple Iwatch. Kortom, alle informatie op ieder apparaat die nodig is om vandaag en naar de toekomst goed te kunnen overzien en waar nodig tijdig te kunnen bijsturen.

Wat biedt Pulse?

BCT wordt aangeboden als een abonnement. Pulse faciliteert de infrastructuur en het beheer van het datawarehouse. De oplossing is ontwikkeld op het Azure-cloud platform van Microsoft. We spreken van een datawarehouse-as-a-service. Investeren in infrastructuur is dus onnodig. Taken als het monitoren van verwerkingsprocessen en het up-to-date houden van programmatuur worden geregeld.

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze BI-specialisten! Wij vertellen er graag meer over.