Transitie naar de cloud: alles wat je moet weten

Meer inzicht, snelheid en efficiency zijn belangrijke redenen voor bedrijven om naar de cloud te gaan. Een cloudplatform laat je data mobiliseren voor betere beslissingen, bedrijfsprocessen optimaliseren en sneller innoveren. Bovendien bevordert het de samenwerking binnen de organisatie. Stuk voor stuk zaken die lastig zijn te realiseren binnen een (on-premise) omgeving, waar maatwerk de groei en ontwikkeling van de organisatie kunnen dwarsbomen.

De cloud heeft nog een voordeel dat de doorslag geeft. De traditionele manier van plannen voor groei is het aanschaffen van (kostbare) aanvullende servers, opslag en licenties. Het kan jaren duren voordat je die extra capaciteit nodig hebt. De cloud schaalt mee met je business en behoeften. Heb je meer opslagruimte, functies of gebruikers nodig, dan kun je eenvoudig opschalen – en andersom. De initiële investering is daardoor lager en je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

De belangrijkste voordelen van werken in de cloud

Schaalbaar

De cloud is klaar voor jouw groei: naar behoefte kun je opslag, capaciteit en rekenkracht opschalen én verminderen. Zo kun je piekbelasting opvangen en bespaar je kosten als je minder gebruikmaakt van bepaalde diensten. Bovendien heb je direct toegang tot de nieuwste technologieën, zodat je snel kunt innoveren en inspelen op markttrends.

cloudtransitie

Veilig

Voorheen draaiden bedrijfsnetwerken in-house en op fysieke servers. De cloud maakt infrastructurele, platform- en softwarediensten via internet toegankelijk. Microsoft investeert stevig in de fysieke beveiliging van hun datacenters en een team van 3500 cybersecurity-experts zorgt ervoor dat je bedrijfsdata veilig en toegankelijk blijft.

Beter met data

Door in de cloud te werken, overbrug je datasilo’s en krijgt je data meer betekenis. Dat levert waardevolle inzichten op, bijvoorbeeld over je financiële gezondheid of de status van KPI’s. Ook kun je met sensoren voorspellen wanneer machines onderhoud nodig hebben, onderdelen door het logistieke proces volgen en klanten beter informeren over leverdatums.

Toekomstbestending

Grote kans dat Dynamics 365 je laatste (grote) ERP-/ CRM-project is. Waarom? Dankzij de compleetheid blijf je binnen de standaard én dankzij het feit dat je in de cloud (Microsoft Azure) werkt, beschik je altijd over de actuele versie. Geen moeilijke migratie, her-implementatie of upgrades meer.

icon-2Productiviteit waar je het nodig hebt

icon-3Standaard ingebouwde intelligentie

icon-4Klaar voor groei, op elk moment

icon-1Start alleen met wat je echt nodig hebt

“De cloud maakt kostenefficiënter, flexibeler en veiliger werken mogelijk.”

Whitepaper Cloudtransitie

Hoewel de meeste bedrijven inzien dat ze er eigenlijk niet omheen kunnen, bestaan er nog altijd veel vragen rondom de cloud. Waarom een (dure) cloudtransitie overwegen als de huidige systemen naar behoren functioneren? Zijn mijn gegevens in de cloud veilig en altijd toegankelijk? En hoe zit het met wet- en regelgeving als bedrijfsdata niet meer on-premise staat?

Dit whitepaper geeft antwoord op deze vragen (en meer) en laat zien dat veel zorgen over de cloud ongegrond zijn.Succesverhalen

Deze bedrijven werken al in de cloud

Lees meer over de cloud