Data is overal, doe er wat mee! Het is een veelgehoorde kreet. De komende jaren neemt de hoeveelheid gegevens binnen organisaties verder toe. Exponentieel zelfs, naarmate meer machines en systemen verbonden zijn en met elkaar communiceren. Bedrijven die Big Data weten te bedwingen en er inzicht uit halen voor het nemen van strategische beslissingen, zijn aantoonbaar productiever en winstgevender dan concurrenten die vertrouwen op hun onderbuikgevoel.

Grip hierop krijgen, blijkt echter lastig. Bedrijven zitten op bergen gegevens verspreid over uiteenlopende, vaak verouderde systemen, waardoor analyse en rapportage onmogelijk zijn. Onderhoud wordt vooral reactief uitgevoerd, saleskansen blijven onbenut en klantentevredenheid is voor verbetering vatbaar. Door gegevens uit verschillende bronnen te ontsluiten en mobiliseren, maken we bedrijven data-driven en toekomstbestendig!

Mobiliseer je data

Wil je serieus aan de slag met écht alle (historische) gegevens die van belang zijn voor je business, maar zijn ze verspreid over tal van applicaties en systemen? Business Control Tower is onze aanvullende BI-oplossing voor Dynamics 365-platform die data vanuit verschillende bronnen ontsluit. Het bevat Power BI-modellen waarmee je in een handomdraai handige (KPI-)rapportages creëert en waardevolle inzichten verkrijgt.

Machine learning

Pulse helpt klanten om innovatieve toepassingen te vertalen naar hun eigen business. Denk aan machine learning: computers die algoritmes gebruiken om met behulp van steeds meer data zelfstandig deze algoritmes te blijven optimaliseren. Stilstand van machines door onderhoud komt vaak ongelegen en kan grote productieproblemen veroorzaken.

Met machine learning is het mogelijk om machinestoring of -uitval te voorkomen. Door het plaatsen van sensoren die constant data aanleveren, kan aan de hand van modellen bepaald worden wanneer een machine preventief onderhoud nodig heeft om storing of uitval te voorkomen. Hiermee wordt onderhoud planbaar, wat aanzienlijke besparingen oplevert.

AI

Artificiële intelligentie (AI) is een disruptieve technologie die veel waarde voor je onderneming kan toevoegen. Hoe? In de kern draait het om het slim combineren van de kennis van je medewerkers, beschikbare gegevens en intelligente systemen. Met als ultiem einddoel het zo (kosten)efficiënt mogelijk behalen van de bedrijfsdoelen.

Via AI kunnen machines gegevens analyseren, spraak begrijpen, op natuurlijke wijze communiceren en voorspellingen doen met behulp van gegevens. Bijvoorbeeld over een type product dat de klant wil kopen of een machine die onderhoud nodig heeft. AI helpt bedrijven – zeker in de maakindustrie – om betere, data-gedreven beslissingen te nemen.