Meer inzicht, snelheid en efficiency zijn belangrijke redenen voor bedrijven om naar de cloud te gaan. Met een cloudplatform kun je data mobiliseren voor betere beslissingen, bedrijfsprocessen optimaliseren en sneller innoveren. Bovendien bevordert het de samenwerking binnen de organisatie. Stuk voor stuk zaken die lastig zijn te realiseren binnen een (on-premise) omgeving, waar maatwerk de groei en ontwikkeling van de organisatie kunnen dwarsbomen.

De cloud heeft nog een voordeel dat de doorslag geeft. De traditionele manier van plannen voor groei is het aanschaffen van (kostbare) aanvullende servers, opslag en licenties. Het kan jaren duren voordat je die extra capaciteit nodig hebt. De cloud schaalt mee met je business en behoeften. Meer opslagruimte, functies of gebruikers nodig? Dan kun je eenvoudig opschalen – en andersom. Omdat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt, wordt kosten beheersen eenvoudiger.

kosten beheersen

Schaalbaar

Heb je groeiambities? Voorheen moest je daar goed over nadenken, zodat je op tijd investeerde in voldoende servercapaciteit. De cloud is veel flexibeler: naar behoefte kun je opslag, capaciteit en rekenkracht opschalen én verminderen. Zo kun je piekbelasting eenvoudig opvangen en kosten besparen wanneer je minder gebruikmaakt van bepaalde clouddiensten. Bovendien heb je direct toegang tot de nieuwste technologieën, zodat je snel kunt innoveren, inspelen op marktontwikkelingen en de concurrentie voorblijft.

kosten beheersen

Flexibel

Er was een tijd dat medewerkers alleen vanaf kantoor konden inloggen op het bedrijfsnetwerk. Wanneer je in de cloud werkt, heeft iedereen vanuit huis, onderweg of bij de klant toegang tot bedrijfs- en klantdata. Om samen te werken, te vergaderen en taken uit te voeren, hoef je niet meer fysiek bij elkaar te zitten. Je kunt tegelijkertijd aan hetzelfde document werken en hoeft niet meer te wachten tot je collega klaar is. De cloud verhoogt de productiviteit en vermindert fouten, omdat iedereen werkt met de meest recente informatie.

kosten beheersen

Kosten beheersen

De cloud betekent dat je niet meer hoeft te investeren in de aanschaf en implementatie van hard- en software en geen kosten maakt voor het beheer en onderhoud daarvan. In plaats daarvan betaal je periodiek alleen voor de clouddiensten waarvan je gebruikmaakt. Dat betekent ook dat je IT-medewerkers niet meer druk zijn met het maken van back-ups of doorvoeren van updates en dat deze slimme mensen nu tijd hebben om mee te denken hoe je bedrijfsprocessen kunt digitaliseren en verbeteren.

kosten beheersen

Data krijgt betekenis

Als je in de cloud werkt, overbrug je datasilo’s en krijg je waardevolle inzichten. Voorspel met sensoren wanneer machines onderhoud nodig hebben, volg een onderdeel door het logistieke proces, vul op tijd je voorraad aan of geef klanten een exactere leverdatum. Ook kun je je financiële gezondheid in kaart brengen en zien hoever een afdeling is in het behalen van KPI’s, door data te koppelen en visueel te maken in slimme dashboards. Data krijgt betekenis en laat je beter onderbouwde besluiten nemen!

whitepaper cloudtransitie

Hoewel de meeste bedrijven inzien dat ze er eigenlijk niet omheen kunnen, bestaan er nog altijd veel vragen rondom de cloud. Waarom een (dure) cloudtransitie als de huidige systemen naar behoren functioneren? Zijn gegevens in de cloud veilig en altijd toegankelijk? En hoe zit het met wet- en regelgeving als bedrijfsdata niet meer on-premise staat? Ons whitepaper geeft antwoord!

  • Hidden