Duurzaamheid is een term waar je tegenwoordig bijna over struikelt. Vaak gaat het over bewust omgaan met hulpbronnen en het milieu en het verkleinen van de carbon footprint. Meer én beter doen met minder, zodat ook in de toekomst op een verantwoorde manier geproduceerd kan worden. Door een schaarste aan materialen en energie nemen de kosten toe. In sommige gevallen komen daar uitdagingen bij als tekort aan technisch personeel en toenemende concurrentie. Hoe ga je hiermee om?

Steeds meer maakbedrijven stappen over op een circulair verdienmodel. Ze leveren producten in plaats van oplossingen, en rekenen af op gebruik. Daardoor schuiven ze hogerop in de keten en verkleinen ze het risico dat een concurrent ze kopieert. In een circulaire economie gaan producten langer mee en behouden ze meer waarde. Wel zijn daarvoor aanvullende diensten nodig, zoals reparatie, upgrading én het juiste platform dat dit faciliteert.

Flexibel cloudplatform

Trends en nieuwe technologieën hebben invloed op je bedrijfs- en verdienmodel. Daarom is het belangrijk een stevig fundament te hebben om toekomstbestendig en wendbaar te blijven. Je bedrijfssoftware moet meebewegen met je business en aansluiten bij je ambities. Het moet je inzicht geven in je processen, werkwijzen en data, zodat je kunt starten met optimaliseren en tijdig kunt reageren op veranderende marktomstandigheden. Lees ook: Waarom zou ik upgraden naar de cloud?

cloud platform
erp supply chain management

Continu verbeteren

Continuous improvement is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, levensader voor bedrijven in de maakindustrie. In een sector waar wetgeving snel kan veranderen, volop wordt geïnnoveerd, maar ook morgen een startup kan komen die je marktaandeel afsnoept, moet je blijven verbeteren en versnellen. Wat nu goed werkt, kan over een tijdje immers achterhaald zijn.

 

Geef data betekenis

Pulse is gespecialiseerd in het integreren van diverse gegevensbronnen en systemen, zodat iedereen binnen een organisatie overal en altijd over de juiste informatie beschikt. We brengen verspreide data samen in dashboards en rapportages die helpen om beter geïnformeerde keuzes te maken. Zo kun je sneller innoveren en blijf je concurrerend, ook als marktomstandigheden veranderen.

Power Platform Consultant

Adoptie & change

Wist je dat… een implementatietraject vaak niet alleen over software, maar juist over toekomstbestendigheid gaat? Zeker in deze tijd wil je een antwoord hebben op veranderende marktomstandigheden en wensen van je klanten. Dat vereist aanpassingsvermogen van de organisatie en een stevig fundament om flexibel en in control te blijven.

Bij Pulse ben je aan het juiste adres. We helpen je ambities scherp te krijgen en zorgen voor een match tussen processen, werkwijzen en bedrijfssoftware.

"Een gedegen transitieplan is essentieel om een verandering op een goede manier te implementeren."