Centraalstaal faciliteert groei met metaaloplossing van Pulse

Specialist met uniek bedrijfsproces optimaliseert bedrijfsprocessen

Centraalstaal, producent van bouwpakketten voor schepen, gevelbouw en kunstprojecten, gaat de Metaal oplossing van Pulse implementeren ter vervanging van Prodin P2. Centraalstaal heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Daarom, en om de bedrijfsprocessen nog verder te optimaliseren, was een verbeterde informatiehuishouding een absolute voorwaarde. Met de verbetering van de informatiehuishouding wil men de juiste voorwaarden scheppen om het onderscheidend vermogen te vergroten en de continuïteit te waarborgen.

Centraalstaal ging aldus op zoek naar een integrale software oplossing. Na een uitgebreid selectietraject kwam men uit bij Pulse als implementatiepartner en de brancheoplossing voor Metaalbedrijven gebaseerd op Microsoft Dynamics AX.

Oplossing

Met de geselecteerde oplossing voor de metaalindustrie gaat Centraalstaal haar logistieke dienstverlening aan haar klanten nog verder verbeteren en op een hoger niveau brengen. Daaronder vallen het specificeren, plannen en bewaken van projecten met deelorders, het dynamisch plannen en calculeren zonder stuklijst en routing én bewerkingen uitvoeren op meerdere onderdelen tegelijk. De brancheoplossing verschaft hen inzicht in de OHW positie, planning en de voorraden. Ook wordt Centraalstaal dankzij het geïntegreerde locatiebeheer in staat gesteld haar materialen beter te beheren, krijgt zij inzicht in de voortgang van materiaal en kan zij verwerkte materialen snel tracken & tracen. Gecombineerd met een intelligente manier van plannen is zij daarmee in staat om haar kostprijs te verlagen en efficiëntieverbetering te realiseren.

Jan Koopmans, Algemeen directeur van Centraalstaal licht de keuze toe: “De adequate ondersteuning van het primaire bedrijfsproces en een snelle maar volledige acceptatie door gebruikers zijn zeer belangrijk voor ons. Tegelijkertijd zochten we een toekomstvaste ERP-oplossing met een partner die aantoonbaar kennis heeft van bijbehorende bedrijfsprocessen.”

Concreet beschikt Centraalstaal over een ERP-oplossing die hen in staat stelt om geïntegreerd te calculeren, grofplanning te realiseren op afdelingsniveau en de fijnplanning op bewerkingsniveau. “De brancheoplossing gaat de gewenste werkwijze van Centraalstaal ondersteunen. Bovendien is de brancheoplossing voldoende flexibel om een overgang van de oude situatie naar de nieuwe situatie gefaseerd met een minimum aan risico’s uit te voeren”, stelt Hiljon te Boome van Pulse.

Groningen @ ,

Menselijke factor

Centraalstaal zocht niet alleen een ERP-systeem, maar ook een implementatiepartner. Pulse voldeed aan de gestelde voorwaarden. “Een ervaren partner die meedenkt bij de oplossing voor haar bijzondere bedrijfsconcept was een absolute voorwaarde. Pulse is thuis in de bedrijfsprocessen van Centraalstaal en de mensen van Pulse hebben een goede culturele fit met onze mensen. Ze hebben ook bewezen een kwalitatief zeer goede partner te zijn. Centraalstaal is nu halverwege het proces en ik ben erg blij dat we voor deze partner met deze oplossing hebben gekozen”, licht Jildert Bokma, project manager, de keuze toe.

Te Boome voegt hieraan toe: “wij zijn er trots op dat wij een uniek Nederlands bedrijf kunnen ondersteunen bij het realiseren van haar ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de brancheoplossing voor de metaal Centraalstaal een goed platform bieden waarop zij haar laatste ideeën over procesoptimalisatie kan uitontwikkelen.”

Over Centraalstaal 

Centraalstaal verzorgt sinds 1972 geïntegreerde project- en logistieke diensten voor de internationale scheepsbouw industrie. Met een team van meer dan 150 werknemers werkt Centraalstaal vanuit Groningen en Bremen. Centraalstaal produceert bouwpakketten voor scheepsbouw, megajachten, marineschepen, gevelbouw en kunstwerken. Deze bouwpakketten bestaan uit duizenden gesneden, gemarkeerde en eventueel vervormde stukken staal en aluminum plaat en profiel. Scheepswerven, engineers, architecten en kunstenaars van over de hele wereld komen naar Centraalstaal voor het bouwpakket en de project ondersteuning. De volledige toewijding en een filosofie, waarin de oplossing centraal staat, hebben een belangrijke rol gespeeld in het succes van Centraalstaal. Nadere informatie over Centraalstaal is te vinden op hun website. Centraalstaal is onderdeel van de Central Industry Group. Zie ook http://www.centralindustrygroup.nl/