mimaki

Over Mimaki Europe

Mimaki Europe is een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en snijplotters met hoge precisie. Van ’s werelds eerste A2-formaat vlakbed-penplotter tot de meest rendabele grote UV LED-vlakbedprinter: het bedrijf investeert fors in R&D en levert flinke inspanningen om innovatieve technologieën en baanbrekende nieuwe producten te creëren. Mimaki Europe is een volle dochteronderneming van Mimaki Engineering, dat in 1975 werd opgericht in Japan.

 

Mimaki & Pulse

Bij Mimaki staan twee zaken centraal: voorraadbeheer, het laag houden van de voorraad om kosten te beperken, en servicegraad, de snelheid van het leveren. Het is een uitdaging om met beide zaken rekening te houden. Daarnaast moest er bij de migratie maatwerk en stamdata worden overgezet. Mimaki was niet gewend te werken in projecten en miste structuur om verder te groeien.

De behoefte aan het aanbrengen van structuur en het maken van strategische keuzes bracht de organisatie ertoe om voor de migratie, het beheer en onderhoud van Microsoft Dynamics de samenwerking met Pulse aan te gaan.

Facts & figures

  • Aantal werknemers: 800+
  • Branche: Machine- en apparatenbouw
  • Kantoren: Diemen (HQ Europe) & 7 andere locaties in de EMEA-regio (HQ moederonderneming: Japan)
  • Business Challenges: voorraadbeheer & servicegraad zo efficiënt mogelijk inrichten, maatwerk, verschillende systemen & versnipperde stamdata, behoefte aan structuur
  • Oplossingen: Microsoft Dynamics AX 2012 R3, PowerBI, Dynamics CRM, Invoice Processing
  • Aanpak: Er vond een fijne samenwerking plaats met een hands-on mentaliteit en een open houding naar elkaar. Door de internationale dekking en aanpak van Pulse is er goed samengewerkt met het hoofdkantoor in Japan en de vestigingen in Frankrijk en Duitsland.
  • Resultaten: Pulse heeft rekening gehouden met verschillende culturen en lokale wetgeving en Mimaki succesvol gemigreerd en in beheer genomen. Er is structuur aangebracht en vanuit branchekennis en ervaring geholpen bij het maken van strategische keuzes. Door te werken vanuit één systeem is ERP beheerbaarder geworden, waarbij ook de 24/7 ondersteuning vanuit Pulse heeft geholpen.
"We zochten een partner die ons kon helpen meer structuur aan te brengen en strategische keuzes te maken. Pulse is echt een partner die ons daar goed in begeleidt en heeft gezorgd dat we bepaalde risico's nu wel durven te nemen." - Susanne de Graaf, Digital Projects Manager