heuver

Met meer dan 50 jaar ervaring, ruim 300 medewerkers en het enorme aanbod van meer dan 10.000 artikelen van bijna alle A- en B-merken voor truck en trailer, grondverzet en landbouw, behoort Heuver tot de top van Europa. De Heuver groep bestaat uit 14 Profile Tyrecenters verspreid over Noord- en Oost-Nederland en een bandengroothandel in Hardenberg.

De wereld van Heuver, internationale banden im- & exporteur, verandert snel. De truck-, trailer-, grondverzet- en landbouwmarkt vraagt om een breed assortiment, goede prijzen, maar met name om snelle logistieke service. Van “snel leveren in kleine hoeveelheden” tot “laat bestellen, volgende dag in huis.” Hierbij horen optimale bedrijfsprocessen en een perfect ERP-systeem.

“De logistieke service is dermate veranderd de laatste jaren en ons oude pakket sloot steeds minder aan bij de huidige klantwensen en eisen. Daarnaast willen we op alle vlakken onderscheidend blijven en continu voorop blijven lopen in onze bedrijfstak”, vertelt Kasper Olimulder, manager operations bij Heuver. “Daar hoort een toekomstbestendig ERP-systeem bij.”

Vanwege de proactieve houding, bewezen agile projectaanpak en culturele fit, koos Heuver voor Pulse en Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations. Kasper hierover: “We hebben gekeken naar welke partner de beste fit is voor ons. Welke partner heeft de meest proactieve houding en adviseringen over welke software onze processen het beste kan ondersteunen.”

Heuver koos voor Pulse vanwege de proactieve houding, bewezen agile projectaanpak en culturele fit.

Een nieuw systeem betekent verandering in het handelen van mensen. Olimulder hierover: “Een ERP-implementatie vraagt veel van je organisatie. Het is een kwestie van je mensen constant meenemen in het veranderingsproces. Uiteindelijk komt het neer op goede mensen uit de business, goede voorbereiding en een goede inrichting van het systeem.” Doeltreffendheid, effectiviteit, samenwerking en volledige focus vormde het fundament voor een succesvolle livegang.

“We hebben voor agile gekozen omdat we meteen gericht met de inrichting aan de slag wilden. In onze optiek sloot daar de Sure Step Focus-methodiek van Pulse perfect bij aan. De methode is doeltreffend en effectief, je hebt een goed overzicht en de scope goed in beeld, je bouwt je focus. De methodiek is dermate goed aangeslagen dat wij dit gaan doorvoeren in onze interne projecten. Ook wij hebben er wat van geleerd”, vertelt Kasper.

Marjolein Kerkdijk–Dangremond, interne projectleider: “Ik zou de Sure Step Focus methodiek van Pulse willen omschrijven als mensen in hun kracht zetten en ownership nemen in je eigen verantwoordelijkheden en taken binnen het project, zodat je uiteindelijk samen tot het optimale eindresultaat komt.”