acb group

Over ACB Group

ACB Group in het Noord-Limburgse Horst is dé partner voor alles rondom transportbandinstallatie. Inmiddels bestaat het bedrijf uit twee dochterondernemingen: ACB Transportbanden & Onderdelen en ARCO. Van technische groothandel en leverancier van transportbanden is het bedrijf uitgegroeid tot een producent en installateur van complete interntransportsystemen. ACB realiseert geheel nieuwe proceslijnen en levert complete service op de gehele installatie. Het bedrijf heeft ruime ervaring met transportbanden in Agro & Food, Supply Chain & Interne logistiek en industrie en Recycling & Bulk.

Facts & figures

  • Aantal werknemers: 110+
  • Branche: Groothandel & Distributie
  • Kantoren: Horst, ‘s-Heerenberg
  • Business Challenges: verouderde systeem sloot niet aan bij toekomst ambities
  • Oplossing: Microsoft Dynamics 365 F&O, Customer Engagement
  • Resultaten: gestroomlijnde communicatie, waardevolle informatie snel en gemakkelijk uit het systeem halen, flexibel platform met weinig maatwerk dat toekomstplannen ondersteunt

Eind 2007 kwam Pulse voor het eerst in beeld. Destijds droegen we zorg voor de invoering van een nieuw ERP-systeem, ter vervanging van het toenmalige financiële systeem. In 2017 maakte ACB de overstap van on premises naar de cloud. Ralph Wijnands, financieel directeur bij ACB Group, hierover: “De hands-on mentaliteit die Pulse uitstraalt en heeft laten zien tijdens de implementatie is voor ons doorslaggevend geweest in de samenwerking die we met Pulse door hebben gezet.”

“We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid. Daardoor kregen we steeds meer de behoefte aan extra informatie vanuit ons ERP-systeem. Daarnaast sloot ons oude systeem niet meer aan bij onze groei- en toekomstambities. We hebben bewust gewacht totdat er een cloudoplossing kwam, omdat we van mening zijn dat we dan ook kunnen doorpakken op de manier die we willen.”

Vanuit de cloud kunnen we altijd overal werken, met een up-to-date systeem waarmee data is te mobiliseren.