Alternatieven voor levering binnen Dynamics 365

Alternatieven voor levering

Alternatieven voor levering binnen Dynamics 365

Nieuw in Dynamics 365

Het Microsoft Dynamics 365 platform wordt continu voorzien van nieuwe functionaliteit. In deze blog leggen we nieuwigheden onder de loep die van toegevoegde waarde zijn voor de klanten van Pulse. Deze keer:

Alternatieven voor levering

Veel van onze klanten zijn internationaal opererende bedrijven met vestigingen over de gehele wereld. De producten die deze bedrijven leveren worden vaak op meerdere locaties geproduceerd of op voorraad gehouden en kunnen bovendien incidenteel ook bij een externe partij ingekocht worden. Om klanten optimaal te kunnen bedienen is het belangrijk dat customer service medewerkers direct inzicht hebben in de voorraad, planning en verwachte levertijden voor al deze leveropties zodat ze bijvoorbeeld snelle levering kunnen aanbieden rechtstreeks vanuit de voorraad van een zusterbedrijf of juist kiezen voor een wat langere levertijd in combinatie met lagere transportkosten. Dynamics 365 for Finance and Operations maakt dit mogelijk.

Hoe werkt het?

Vanuit de verkooporder in Dynamics 365 wordt het Alternatieven voor levering scherm aangeroepen waarin alle mogelijke leveropties en de consequenties op de uiteindelijke leverdatum inzichtelijk worden. Op basis van de gekozen leveropties wordt de verkooporder aangepast. In bovenstaande video kan je zien hoe eenvoudig en intuïtief het werkt.

Wat vind ik ervan?

Alternatieven voor levering is een onmisbare functie voor verkoopmedewerkers om snel inzicht te krijgen in alternatieve leveropties en de impact hiervan op de verwachte leverdatum. In een paar klikken kan de order aangepast worden aan de best passende optie. Hiermee wordt de klanttevredenheid verhoogd en de tijd voor orderinvoer verlaagd. Het alternatieven voor levering scherm is bovendien een mooi voorbeeld van de verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak die Microsoft in Dynamics 365 geïntroduceerd heeft.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op. Ik vertel je graag meer over het managen van alternatieve leveropties en andere voordelen van het werken met Dynamics 365.