Sif Group winnaar van de Maakindustrie-100

Met trots bovenaan

De Roermondse Sif Group is dit jaar winnaar van de Maakindustrie-100, een ranglijst van de beste maakbedrijven van Nederland.

Het Limburgse bedrijf is groot in stalen pijpen en pijpconstructies voor bijvoorbeeld de windmolen- en offshore-industrie. Van alle Nederlandse maakbedrijven (met een omzet tot een half miljard euro) scoorde de Sif Group het beste, gemeten over 4 criteria: de omzet, de groei van de afgelopen jaren, de winst, en het rendement op het geïnvesteerde vermogen.

De vierde keer

Het is dit jaar voor de vierde keer in successie dat de redactie van Management Team samen met Mazars Berenschot Corporate Finance de beste maakbedrijven van Nederland in kaart brengt. Volgens de redactie gaat het daarbij vaak om zogeheten ‘Hidden Champions’; vrij onbekende bedrijven, die echter van zeer groot belang zijn voor de wereldeconomie en die mede daarom een grotere bekendheid zouden mogen krijgen.

Lees het volledige artikel op MT.nl

Lees hier het uitgebreide interview van Management Team met CEO Jan Bruggenthijs

 

Sif_project

Onderzoeksverantwoording

De Maakindustrie 100 is voor Management Team samengesteld door Mazars Berenschot Corporate Finance.
De Maakindustrie 100 geeft een overzicht van de 100 best presterende mkb-maakbedrijven in Nederland, met een omzet tot een half miljard euro. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die als afnemer een b2b-bedrijf hebben. Bij de samenstelling van de lijst is gebruik gemaakt van publiekelijk beschikbare informatie.